Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Už žádné krváky: Mějte se rádi, nabádá řidiče slušnému chování nová kampaň

Autor: Matěj Smlsal - 
4. května 2016
20:50

Další kampaň, která má učit řidiče chovat se na silnicích ohleduplně, spustila společnost BESIP. Tentokrát ale není plná drastických záběrů jako ve známých spotech Nemyslíš, zaplatíš. Naopak. Je plná srdíček.

Květen je měsícem zamilovaných a tomu odpovídá i motiv nové kampaně s názvem „Máme se rádi! Aneb mysli jinak…“ V logu se objevují i dvě srdíčka.

„Pořád slyšíme, kolik lidí umírá, jak se k sobě chováme agresivně a bezohledně. Tím nemyslím jen případy, jako byly kauzy Trpišovský nebo Lacina, ale každodenní verbální útoky i vulgární gesta. Přitom vše začíná u vzájemné ohleduplnosti a vstřícnosti,“ vysvětluje motiv kampaně šéf BESIP Martin Farář.

V projektu proto chtějí všechny chodce, řidiče i cyklisty vyzvat, aby se zastavili, zamysleli a chovali se k sobě ohleduplně.

A dělají to přímo ve městech. S takzvaným láskyplným autem plným srdíček už zamířili do Berouna či Pardubic, nyní se chystají například do Brna, Liberce či Benešova. Členové BESIP týmu s lidmi debatují a rozdávají jim i reflexní pásky.

Chceme upozornit na takové základy slušného chování, bez ohledu na to, co nařizuje zákon, jako je například používání blinkrů, protože to je vlastně jediný způsob, jak ostatním dát najevo, co se chystáme udělat,“ uvedl Farář.

V minulosti BESIP učil řidiče se chovat i kampaní Je to na tobě, kdy v rámci koncertů skupin Chinaski upozorňoval na zákaz požívání alkoholu či omamných látek za volantem. Kampaň Máme zelenou pro změnu učila děti, jak se mají pohybovat v silničním provozu.

Takto vypadá srdíčková kampaň BESIP:

joudajoudovy ( 5. května 2016 07:41 )

dopravni vychova? a v cesku? staci zlepsit socialni jistoty lidi a doslapnout si na aroganci mocnych a nikdo nebude na-s-r-a-ny. penize na akci by lepe poslouzily pri oprave silnic 2.tridy.

moiaza ( 4. května 2016 21:52 )

Na tom ministerstvu dopravy musí sedět opravdu hňup.

Zobrazit celou diskusi