Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Bagry bourají nedostavěný komplex u Ptyče. V plánu je sídlo za miliardu

Autor: mts, ČTK - 
2. května 2016
20:46

Areál u západočeské Ptyče boří bagry. Ty strhávají původní nedostavěné budovy. Na hranici Kokořínska totiž vznikají obří trezory a v budoucnu tu mají lidé žít i v luxusních víkendových domech. Vybudování honosného sídla vyjde na více než miliardu korun. Za projektem stojí exmanželka miliardáře Pavla Tykače Daniela Kuchtová.

Bagry demolují objekt už několik dní. K zemi strhávají tu část objektu, která je nedostavěná – jde o zemědělské sklady. Projekt, který tu vyroste, se nazývá Park Berne.

Ještě letos vznikne 930 metrů čtverečních zabezpečených prostor. Speciální depozitář s velkými trezory podobnými těm, které jsou v České národní bance, vyrůstá pod zemí už teď. Do největšího se vejde například sbírka umění, automobil či až 70 tun zlata v cihlách.

Depozitář bude mít zálohované zdroje elektřiny, vlastní vnitřní klima. Odolat by měl i pádu dopravního letadla, záplavám do výše 20 metrů či osmihodinovému požáru s teplotou přes 800 stupňů Celsia. Okolí bude nepřetržitě chránit bezpečnostní služba složená z bývalých členů URNA, která bude mít k dispozici mimo jiné speciální balon s termovizí.

Video  Záhadnou stavbu v Ptyči boří stroje: Zmizí i betonové majáky!?  - David Malik
Video se připravuje ...

Z pochopitelných důvodů cílíme na movitou klientelu z horních deseti tisíc. Kromě toho chceme oslovit také zájemce ze zahraničí,“ prohlásil už dříve obchodní ředitel Double Square Group Vítězslav Kus.

Zájem by prý mohly mít i veřejné instituce či velké korporace, které by v objektu chtěly ukrýt svá citlivá datová centra. Cenu za pronájem společnost nezveřejnila, prý bude vypočítán každému klientovi na míru.

Nad trezory v budoucnu vyroste 32 luxusních rezidenčních domů. Největší bude mít rozlohu 235 metrů čtverečních, všechny budou koncipované převážně jako víkendové bydlení. I tyto domy budou pro bohaté klienty, průměrná cena za metr čtvereční se bude pohybovat kolem 65 tisíc korun.

Podívejte se na demolici areálu i to, jak bude vypadat:

ellenic ( 3. května 2016 10:23 )

Jeden projekt obludnější než druhý . Bývalka Tykače se asi moc nenadřela na ty své miliardy, protože něco tak hnusného nechat postavit, potom to nechat zbourat, tak to už je pro odborníka na duši. K čemu budou pro boháče jejich obrazy v trezoru, to mi hlava nebere . Ještě by mne zajímalo, kdo z kompetentních povolil svým rozhodnutím s podpisem stavět v chráněné oblasti tu betonovou hrůzu .

Utista ( 3. května 2016 08:07 )

Jakou informační hodnotu může mít článek autora který si plete Křivoklátsko s Kokořínskem?

asijo ( 3. května 2016 02:27 )

Migrantům se snad nové sídlo bude líbit.

moiaza ( 2. května 2016 22:44 )

 Ani bych neřekl, že Pavel Tykač je nějaký sovětský rozvědčík. Kdopak bude budovat honosné sídlo pro zbohatlickou šlechtu? Nebude to nakonec člen a příznivec modrých zlodějských strak? Klausův kamarád? Pokud vím, Tykač nebyl členem KSČ. Tak kdopak zde pere špinavé penízky. No, komunista to asi nebude. Modré stračenky chtějí ukázat kdo je zde šlechta a kdo lůza. Nebo se snad mýlim?

bre-burda ( 2. května 2016 21:29 )

Areál u západočeské Ptyče boří bagry. Ty strhávají původní nedostavěné budovy. Na hranici Kokořínska ... Úžasné zeměpisné znalosti vážených redaktorů. Kokořínsko se nalézá na hranici západních Čech? Nemělo to být náhodou Křivoklátsko? Inu, ho.no nebo fík, jen když to křupne!

Zobrazit celou diskusi