Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Letadlo Travel Service mělo potíže s přistáním v Emirátech. 150 cestujících je v pořádku

Letadlo společnosti Travel Service
Letadlo společnosti Travel Service  (Autor: ČTK)
Autor: kal, tmp - 
29. dubna 2016
15:55

Dvě pneumatiky na hlavním podvozku praskly Boeingu 737, který česká firma Travel Service pronajala letecké společnosti Oman Air. Stroj ve středu přistával na letišti v Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech a na palubě měl 150 cestujících, informoval server iDNES.cz. Podle aerolinek ale nikdo nebyl zraněn a je nepravděpodobné, že by v letadle seděli nějací Češi.

„Příčina události se vyšetřuje,“ uvedla mluvčí Travel Service Vlaďka Dufková, podle které se v tuhle chvíli nedá odhadnout, kdy budou výsledky vyšetřování.. „Nikdo z cestujících nebyl zraněn. Cestující opustili letadlo po schodech,“ dodala.

Je nepravděpodobné, že na palubě byli nějací Češi. „Nesouvisí to vůbec s českým trhem. To byl let společnosti Oman Air, které my pronajímáme letadlo,“ vysvětlila Dufková. 

Lidé letěli z Muscatu v Ománu do Abú Zabí. Incident má nahlášený Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod. 

„Není to něco, co se stává každý den. Příčinou, proč prasknou pneumatiky podvozku, může být vítr, který smýkne koly při přistání, nebo intenzivní brzdění, popřípadě zablokované brzdy,“ uvedl pro iDNES.cz zástupce ředitele ústavu Josef Bejdák.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi