Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Inspekce zakázala benzince Pap Oil prodávat jídlo: Místo umyvadla měli jen barel

Autor: sou - 
27. dubna 2016
12:28

Státní zemědělská a potravinářská inspekce si posvítila na plzeňskou čerpací stanici Pap Oil, kterou vlastní společnost MOL. Pří kontrole nesplnila zákonné požadavky na prodej potravin. Chybělo v ní hygienické zázemí a místo tekoucí vody měl personál na mytí rukou k dispozici jen barel s vodou. Inspekce proto do nápravy vydala zákaz právě na prodej potravin a se společností MOL zahájí správní řízení o uložení pokuty.

Podle Státní zemědělské a potravinové inspekce provozovna nesplnila zákonné požadavky pro prodej potravin. „Provozovna nebyla vybavena přívodem teplé ani studené tekoucí vody a personál měl k dispozici pouze z hygienického hlediska nevyhovující barel s vodou, několik přenosných nádob a hygienické pomůcky umístěné na podlaze,“ uvedl mluvčí SZPI Pavel Kopřiva. 

Bylo ale prý evidentní, že v místě probíhají přípravné stavební práce pro zajištění hygienického zázemí, ale provozovatel nedokázat inspekci doložit souhlas s realizací vodovodní přípojky. „Tím prodejce porušil nařízení o hygieně potravin, které mimo jiné žádá, aby stav provozovny umožňoval údržbu a správnou hygienickou praxi zajišťující bezpečnost nabízených potravin,“ upřesňuje Kopřiva. 

SZPI tak na místě uložila zákaz užívání prostor k prodeji potravin, který bude platit až do splnění zákonných požadavků. „Inspekce zároveň s provozovatelem – společností MOL Česká republika, s.r.o. – zahájí správní řízení o uložení pokuty,“ uzavřel Kopřiva.  

Podle samotné benzínky je již hotový projekt přívodu pitné vody na jejíž povolení se momentálně čeká na finální vyjádření ze strany města. „Následně bude pitná voda do objektu čerpací stanice do jednoho měsíce zavedena. Na této čerpací stanici nenabízíme občerstvení z čerstvých surovin, ale pouze balené potraviny v originálních obalech od dodavatelů. Naším prvořadým cílem je spokojený zákazník a zajištění kvality na našich čerpacích stanicích. Projektu proto věnujeme maximální pozornost,“ řekl Blesk.cz mluvčí společnosti MOL Tomáš Pavlík. 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi