Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pořádná dávka roztomilosti: Zoo Liberec zveřejnila první fotky tygřích mláďátek

Autor: rc - 
18. dubna 2016
21:19

Pořádná dávka roztomilosti! Zoologická zahrada Liberec konečně do světa vypustila snímky nových tygřích přírůstků! Mláďátka se narodila na konci února tygřici Suryi Báře a samci Parisovi a daří se jim výborně. Podívejte se na jejich první fotografie!

Na konci února Zoo Liberec přivítala nové přírůstky. Samici Suryi Báře a samci Parisovi se narodila čtyři mláďátka. „V polovině listopadu jsme zaznamenali páření a po necelé stovce dnů tygří březosti vycházel termín porodu na poslední únorový den. Naše propočty se tedy nakonec potvrdily,“ řekl hlavní zoolog Luboš Melichar serveru iDnes.cz.

Tygří mamince se narodila čtyři mláďátka, ale bohužel dvě po porodu zemřela.„Porod proběhl zcela přirozeně bez jakékoliv asistence či zásahu člověka, a to ve čtvrtek 25. 2. 2016, mezi desátou večerní a půlnocí. Z původního počtu čtyř narozených mláďat byla bohužel životaschopná pouze dvě. Ta se však jeví jako vitální a my věříme, že budou v pořádku,“ informovala své příznivce na Facebooku Zoo Liberec.

A roztomilým malým tygříkům se daří opravdu výborně. Dokazuje to i video, které zoo zveřejnila ještě předtím, než do světa vypustila fotografie malých nezbedů. Ve videu se huňatá mláďátka pokouší o svou první pranici!

No a hned o den později se zoo se svými příznivci podělila o roztomilé fotografie, které musí rozněžnit snad každého.

Fotografie pořídila jejich ošetřovatelka brzy ráno. Ovšem na fotografování neměla moc času. Jakmile maminka Surya viděla, že se malí výtečníci vzdálili od porodního boxu, rychle zakročila a z expozice je hnala pryč. Dala tak všem najevo, že se jí fotografování rozhodně nelíbí.

 

 

naidka ( 19. dubna 2016 17:33 )

Tito tygříci mohou být rádi, že se narodili v ZOO, protože v přírodě by kvůli bílému zbarvení nepřežili.

vasek711 ( 19. dubna 2016 12:25 )

za mrizema se narodil a za mrizema umre. Kdyby zvirata byli schopni ztvarnit nabozenstvi, tak by vykreslili cloveka...jako dabla.

naidka ( 19. dubna 2016 11:19 )

Že jo, nejsme žádní škarohlídi.

naidka ( 19. dubna 2016 10:34 )

Plesku, tu "pořádnou dávku roztomilosti" jste už použili u článku o královské rodině neva?

naidka ( 19. dubna 2016 10:31 )

A ty oušáčky.

Zobrazit celou diskusi