Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Poslední rozloučení s Tomášem Pustinou (†38): Nejvyššího Čecha pohřbili ve speciální rakvi!

Autor: Vlaďka Hradská, ljš - 
16. dubna 2016
09:00

Patřil mezi nejvyšší lidi planety, ale prožil si kvůli tomu spoustu bolesti. Nejvyšší Čech Tomáš Pustina (†38) naposledy vydechl minulou neděli ráno. Po jeho smrti musela rodina vyřešit řadu komplikací spojených s pohřbem, v sobotu dopoledne se s ním naposledy rozloučili.

Přišli všichni, které měl Tomáš tak rád. Statečná maminka Alena, která stála svému synovi po boku denně celých 39 let a byla pro něj obrovskou oporou. V první řadě před rakví seděla i sestra Iveta Žáčková se synem Kubíkem a dcerou Anetkou, které Tomáš upřímně miloval. Právě věnec od nich se vyjímal na speciální rakvi, která měřila 250 centimetrů. Nechyběli ani další příbuzní, kteří se sjeli z různých koutů republiky. Celkem se jich ve smuteční síni sešly tři desítky.

„Tomáš miloval život, měl moc rád lidi. Měl rád kocoura Cipíska i hudbu, která ho provázela celý život,“ připomněla smuteční řečnice. Ta současně poděkovala mamince Aleně, že dělala vše pro to, aby Tomášův život byl hezký. Krásný a tklivý hlas zpěvačky na kůru pak dojal k slzám všechny přítomné.

Smuteční síní se nesla píseň Jednoho dne se vrátíš z filmu Tenkrát na západě. Následovaly Závidím se symbolickým textem Jiřího Grossmana a Yesterday od Beatles. Při tónech písně Až mě andělé zavolají k sobě od Petra Spáleného se pak rodina Tomášovi v rakvi poklonila naposled a odebrala se na smuteční kar.

Video Pohřeb se konal v rodinném kruhu. - Foto Blesk - Vlaďka Hradská
Video se připravuje ...

Video Sestra Tomáše Pustiny Iveta Žáčková - Video - Jiří Čada
Video se připravuje ...

Tomáš Pustina byl od roku 2006 zapsán v České knize rekordů jako nejvyšší Čech. Měřil neuvěřitelných 224 centimetrů, a vše tak musel mít vyrobeno na zakázku, od bot přes oblečení po speciální vozík, který musel kvůli problémům s kostmi v posledních letech používat.

Nadprodukce růstového hormonu u něj propukla až ve 14 letech po vážné nehodě, kterou utrpěl na kole. Od té doby jeho kosti nezadržitelně rostly, což mu způsobovalo velké bolesti i jiné zdravotní problémy. Nakonec zemřel na zástavu srdce. O jeho úmrtí v uplynulém týdnu informovala i zahraniční média.

Celý příběh nejvyššího Čecha čtěte ZDE››

panikekulova ( 16. dubna 2016 17:16 )

 Hlavně že si na pohřeb pozvali Blesk

zubni.pasta ( 16. dubna 2016 17:15 )

 Přesně vypadají velice zvláštně

fouk.si ( 16. dubna 2016 17:11 )

Byl retardovaný a nevěřím tomu že byl někdy normální.

majojo ( 16. dubna 2016 14:34 )

Paní Pustinová, neplačte pro Tomáše - i když slzy trochu odplaví bolest. Vždyť přece víte, že váš syn je dnes už "na lepší adrese". A to hezké zůstává.

kradu ( 16. dubna 2016 12:51 )

a to jako měla máma sedět venku a plakat .autore autore

Zobrazit celou diskusi