Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Radioaktivní mrak nad Českem: Černobylská zkáza zabila až milion lidí

Autor: red - 
15. dubna 2016
11:08

Výbuch elektrárny zabil 26. 4. 1986 přímo 31 lidí. Akutní nemocí z ozáření různého stupně bylo postiženo 203 lidí. Úmrtnost se u místního obyvatelstva zvýšila až třikrát. Celkové odhady mrtvých ve světě se pohybují od 8 tisíc až k milionu.

Při výbuchu se cesium 137 uvolnilo do ovzduší a vlivem povětrnostních podmínek se dostalo nad východní Evropu, Skandinávii a část Asie. V Česku byly nejvíc zasaženy Novohradské hory, Jeseníky, Orlické hory a Králický Sněžník.

Svědectví z Černobylu: Žije tu legendami opředený tvor čupakabra, tvrdí místní >>> SPECIÁL O ČERNOBYLU ZDE <<<

Video  Cesta radioaktivního mraku nad Evropou  - Youtube
Video se připravuje ...

1pravda1 ( 15. dubna 2016 23:33 )

To spíš z Nečasovy vlády, když si vzpomenu, jak předal funkci sekretářce a ta řídila i tajné služby, tak to je příšerné. Praktikující katolík podepsal pro stát nevýhodné smlouvy s církvemi a ještě podváděl manželku. Fuj, to byla příšerná vláda - Nečas-Kalousek

1pravda1 ( 15. dubna 2016 23:29 )

V Německu rozdávali tablety s jodem, protože radioaktivní jod vychytává v organismu především štítná žláza, a nám nic, a ještě nám tajili, že tady vůbec nějaká radioaktivita byla. Onemocnění štítné žlázy je v populaci velmi časté. A aby nebyl postižen první máj a jeho vítání, tak nám to tajili ještě více. Ovšem Fukušima v dnešní době to je opravdu katastrofa jak se chovají při dnešních zkušenostech a tolik let po Černobylu.

dahlie1 ( 15. dubna 2016 19:10 )

my jsme poskytovali čisté lahve na odběr mléka od krav ve středočeském kraji(déšť spláchl spad do trávy, ale i do zeleniny), ale jaké byly výsledky a kam šly jsme se neměli ptát

tgbg ( 15. dubna 2016 17:24 )

Prašivý rusáci bezohledně vyvraždili jenom Černobylskou atomovou katastrofou milióny lidí a další milióny lidí umírají na následky ruských idiotských pokusů v Černobylské elektrárně. Radioaktivním spadem zničili a zamořili půdu, jezera, řeky a moře na tisíce let dopředu. Hlavně, že nám ruští a čeští komunističtí vyvrhelové lhali, že se nic nestalo a všechno je v pořádku.

anno ( 15. dubna 2016 16:13 )

Některý mozky jsou ozářený ještě ted, hlavně z náší Sobotkovy vlády!!!!!

Zobrazit celou diskusi