Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

O smrti nejvyššího Čecha píší i v zahraničí: Peníze a oblečení mu posílali lidé z celého světa

Autor: ljš - 
14. dubna 2016
10:24

Zpráva o smrti nejvyššího Čecha obletěla svět. Tomáš Pustina (†38) byl na seznamu nejvyšších lidí planety a měl tak pěknou řádku fanoušků i v zahraničí. O jeho úmrtí nyní píší i největší světová média.

Článek o Pustinově úmrtí zařadily mezi hlavní zprávy například nejčtenější britské deníky Daily Mail a Mirror. Oba citovaly z vyjádření Tomášovy sestry, která Blesku potvrdila, že český obr zemřel ve spánku zřejmě na selhání srdce, a informovaly také o problémech kolem pohřbu a případné kremace.

Světová média také připomněla Pustinovo účinkování ve filmu. Nejprve se před lety objevil v českém snímku o heparinovém vrahovi Hodinu nevíš, loni byl pak obsazen do fantasy hororu Pohádka pohádek s krásnou Salmou Hayek v hlavní roli.

O podpoře ze zahraničí několikrát mluvila také Tomášova maminka Alena. Fanoušci podle ní českému obrovi posílali nejen peníze, ale i třeba oblečení.

Tomáš Pustina zemřel v neděli 10. dubna ve věku pouhých 38 let. Jeho život provázely vleklé zdravotní potíže související s jeho nadměrnou výškou. Ta se u něj přitom začala projevovat až ve 14 letech po vážném úrazu, který utrpěl na kole.

Video Sestra Tomáše Pustiny Iveta Žáčková - Video - Jiří Čada
Video se připravuje ...

zubni.pasta ( 14. dubna 2016 11:46 )

To je pomalu na Oskara jaká to je celebrita.

fouk.si ( 14. dubna 2016 11:20 )

Zobrazit celou diskusi