Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vládní letka v potížích: „Hamáčkův“ airbus měl problém při přistání

Airbus, kterým letěl Hamáček, mělo problémy při přistání.
Airbus, kterým letěl Hamáček, mělo problémy při přistání.  (Autor: Blesk)
Autor: bru/ČTK - 
7. dubna 2016
11:04

Vládní speciály airbus měly v posledních dnech potíže, během dnešního dne by ale měly být opět provozuschopné. Jeden z nich, se kterým letěl předseda Sněmovny Jan Hamáček (ČSSD) do Malajsie, měl problémy na záložním systému zobrazení umělého horizontu. Druhý se nejspíš srazil s ptákem. Sdělil to mluvčí generálního štábu Jan Šulc.

Při středečním přistání speciálu v malajsijském Kuala Lumpur byla podle Šulce zjištěna „závada na záložním systému zobrazení umělého horizontu“. Technikům se dnes podařilo problém odstranit a letoun je tak opět provozuschopný.

Potíže se nevyhnuly ani druhému airbusu z vládní letky. Podle Šulce byla při kontrole stroje po letu zjištěna pravděpodobná srážka s ptákem. „Letoun proto musel projít předepsanou kontrolou a opravou. Předpoklad obnovení provozu u tohoto letounu je v průběhu dnešního odpoledne,“ uvedl Šulc. Dvojice nových letounů Airbus A-319CJ byla do vládní letky zařazena v roce v 2007.

jana999 ( 7. dubna 2016 15:29 )

tak jsem si četla diskuzi jak čmoudík chtěla jako páchat sebevraždu, aby ho neposlali zpátky do turecka a najednou ouha, diskuze pryč a co tam bylo vtipných příspěvků

choseeeee ( 7. dubna 2016 15:04 )

a tebe taky kašpare.

Zobrazit celou diskusi