Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Na Klínovci našli lyžaři snowboardistu v bezvědomí. Vedle něj ležela poškozená přilba

Autor: ČTK - 
2. dubna 2016
13:36

V největším krušnohorském středisku Klínovec našli dopoledne lyžaři třiačtyřicetiletého snowboardistu. Ležel osamocený v bezvědomí na sjezdovce. Lyžaři okamžitě zavolali horskou službu, která muže nejprve zafixovala, a po opatrném transportu ze sjezdovky byl převezen do nemocnice.

Příčiny zranění nejsou známy. "Neexistuje žádný svědek a na místě nehody jsme kromě poničené přilby nenašli žádné stopy po tom, co se skutečně stalo. Vůbec nevíme, jestli jej někdo srazil, či on sám měl nebezpečný pád," uvedl náčelník Horské služby Krušné hory Miroslav Güttner.

Záchranáři se podle Zemana dostali k muži velmi rychle. O spolupráci požádali Leteckou záchrannou službu z Ústí nad Labem. Zraněný byl stále v bezvědomí a vše nasvědčovalo vážnému poranění hlavy. "Naši záchranáři mu proto nasadili krční límec a zafixovali jej do vakuové matrace. Následoval velmi šetrný převoz k dolní části sjezdovky, na místo, kde mohl přistát vrtulník," uvedl Güttner. Posádka vrtulníku poté zraněného, stále v bezvědomí, transportovala do nemocnice.

"Končí sezona a na krušnohorských sjezdovkách se nyní pohybuje relativně málo jezdců. Zvláště v ranních hodinách je podklad ještě umrzlý a velmi tvrdý. To svádí lyžaře i snowboardisty k vysokým rychlostem," uvedl Güttner. V takových podmínkách je nutná zvýšená opatrnost.

Na Klínovci by se mělo, jako v jediném středisku na západě Čech, lyžovat ještě minimálně do konce příštího týdne.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

moiaza ( 2. dubna 2016 13:43 )

 Šumachr.

Zobrazit celou diskusi