Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Májka už nebude „zlatě česká“. Norové koupili společnost Hamé

Výrobce paštik Májka, společnost Hamé, převzala norská potravinářská skupina Orkla.
Výrobce paštik Májka, společnost Hamé, převzala norská potravinářská skupina Orkla.  (Autor: repro YT Májka/Hamé/Profimedia/Blesk - Jarmila Hluchá)
Autor: ČTK, kle - 
31. března 2016
15:19

Zlaté české dědictví ze známé reklamy s Bolkem Polívkou už nebude tak úplně české. Kunovickou společnost Hamé, výrobce potravin značek Májka, Hamé, Otma, Znojmia, Seliko a další, převzala norská skupina Orkla. Ve čtvrtek to řekl mluvčí Hamé Petr Kopáček. Norové vlastní již Vitanu, společně s Hamé tak nyní prý zdvojnásobí svůj obrat ve střední Evropě.

Počáteční dohoda o převzetí Hamé byla podepsána 10. prosince loňského roku. Prodávající společností byl kapitálový holding Decapterus, SARL, se sídlem v Lucembursku. Kupní cena činila 175 milionů eur (4,7 miliardy Kč). K 16. březnu transakci podle Kopáčka schválily všechny příslušné orgány pro hospodářskou soutěž a převzetí společnosti bylo dokončeno ve čtvrtek.

„Jsme velmi rádi, že se celý proces převzetí Hamé podařilo úspěšně uzavřít. Díky této akvizici se Orkla stává jedním z hlavních hráčů v oblasti rychloobrátkového zboží na perspektivních trzích ve střední Evropě,“ řekl prezident a generální ředitel společnosti Orkla Peter A. Ruzicka.

Reklama, která utkvěla: 

Orkla ve střední Evropě vedle Vitany vlastní rakouskou společnost Felix a rumunskou Orkla Foods Romania.

„To, že se novým majitelem Hamé stala skupina Orkla, je pro firmu Hamé a její budoucnost dobrá zpráva. Hamé se nyní ve svém dalším růstu může opřít o velkého a zkušeného strategického investora, který bude dlouhodobě podporovat posilování a inovace jeho produktových značek i rozvoj firmy jako takové. Hamé zase díky své pozici v regionu a potenciálu dalšího růstu Orkle pomůže posílit na těchto trzích a v daných kategoriích,“ uvedl generální ředitel Hamé Martin Štrupl.

st.rec ( 1. dubna 2016 08:01 )

A časem dopadne jako Orion Modřany,nemálo mlékáren,drůbežáren a dalších zrušených-prodaných podniků.

lubosbeyr ( 31. března 2016 18:22 )

Za pár let, možná dřív už tu nebude nic české ani lidi.To tady bude samej migrant,islámista,vietnamec,róm,ukrajinec,bulhar.....,na čístýho čecha pomalu nenarazíš.

tgbg ( 31. března 2016 18:09 )

Norové? To je dobře, jinak by Hamé koupili Číňani se Zemanem a v plechovkách by byla umělá hmota se zemáky!

zednik ( 31. března 2016 18:05 )

Umleté uši , kůže a chrupky. Dobrou chuť!

moiaza ( 31. března 2016 18:02 )

 Hamé majka byla ještě česká? To snad není možné. Tady je ještě něco českého?

Zobrazit celou diskusi