Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Autobus na Ústecku skončil po srážce se dvěma auty mimo silnici. Jeden mrtvý

Autor: ČTK, sou - 
1. března 2016
08:35

Jednoho mrtvého a 14 zraněných si vyžádala nehoda autobusu a dvou osobních aut na silnici I/13 poblíž Libouchce na Ústecku. Linkový autobus, ve kterém byly necelé dvě desítky lidí, skončil po srážce na boku. Silnice I/13, která je hlavní trasou z Teplic do Děčína, je uzavřená.

Nehoda se stala krátce po 07:30 u křižovatky na obec Malé Chvojno. „Podle prvních informací z místa nehody vyjížděl autobus ze zastávky. V té chvíli v protisměru předjíždělo vozidlo Škoda Fabia jiný vůz. Řidič už nedokázal srážce zabránit, došlo k čelnímu střetu. Autobus se převrátil na bok do škarpy a předjížděné vozidlo Škoda Octavia taktéž havarovalo,“ řekla ČTK krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. Podle původních informací havarovala tři auta, později policie informace upřesnila.  

Řidič Fabie na místě zemřel, dalších 14 lidí bylo zraněno. „Jedna osoba zemřela na místě. Další člověk byl ve velmi vážném stavu přepraven leteckou záchrannou službou do traumacentra v Ústí nad Labem. Dva pacienty vezou sanitky také na traumacentrum,“ informuje mluvčí záchranné služby Prokop Voleník.

Video Autobus na Ústecku skončil po srážce se třemi auty mimo silnici. Jeden mrtvý - Blesk.cz
Video se připravuje ...

Autobus se při nehodě převrátil na bok. Na místo vyjely i dvě jednotky hasičů z Petrovic a Ústí nad Labe. „My jsme tam přistavili náš autobus, kterým odvezeme cestující z autobusu,“ upřesnil pro Blesk.cz mluvčí hasičského záchranného sboru Lukáš Marvan. Podle informací záchranné služby takto bylo převezeno deset lehce zraněných osob k dalšímu vyšetření.

Silnice I/13 zůstává kvůli odklízení následků havárie a vyšetřování uzavřená. Policie odhaduje uzavírku přibližně do 12:30.

dfghjk ( 30. srpna 2016 11:46 )

Podle sněhu na obrázku to není úplně horká novinka, ale nemohu si odpustit poznámku, proč policie řidiče autobusů nezastavuje jako např. řidiče kamionů na běžné silniční kontroly? Jestli mě chce někdo poučit, že autobusům se nehody nestávají, nebo že jsou to nevýznamné laciné dopravní prostředky, které vozí bezcený náklad, tak s tím prosím nemohu souhlasit.

valdom_hayzle ( 1. března 2016 10:35 )

Naspěch měl samozřejmě dealer/ka piva ve Fabii. Pro takové blbce je samozřejmě ztráta času jet za někým kdo se táhne. Jenomže svůj podíl viny (a možná je jediný viník) má řidič autobusu. Obě osobní auta jela ve směru Libouchec - Chlumec. U odbočky na Malé Chvojno jsou dvě autobusové zastávky mimo jízdní pruh. Takže řidič linkového autobusu se rozjel bez ohledu na auta, co jely proti němu. Docela pech, autobus jezdí jednou za tři dny, a zrovna teď tam byl Autobusák samozřejmě částečný vrah, to mu nikdo neodpáře.

moiaza ( 1. března 2016 10:15 )

 Některý z účastníků nehody měl zřejmě strašně naspěch. Teď už má doufám času dost. Vinu nese samozřejmě počasí. Nemělo sněžit! Potrestat a zavřít svatého Petra.

Zobrazit celou diskusi