Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

2 miliony za falešné lákání na výhru: Šmejdi dostali nejvyšší pokutu

Autor: ČTK, tmp - 
24. února 2016
10:30

Česká obchodní inspekce uložila pokutu dva miliony korun společnosti Astena group za klamavé předváděcí akce. Její praktiky označila za agresivní. Je to první pokuta firmě Astena group a je to zároveň nejvyšší pokuta organizátorům těchto akcí, pro něž se vžilo označení šmejdi, sdělil mluvčí ČOI Jiří Fröhlich. Stejně vysokou pokutu ČOI dala v květnu 2013 za předváděcí akce 1. České reklamní společnosti za promyšlenou manipulaci a agresivní nátlak na seniory během prodeje.

Po uložení sankce zaslala inspekce 17. února příslušnému živnostenskému úřadu návrh na odebrání živnostenského oprávnění společnosti Astena group, s.r.o.

Astena group opakovaně lákala spotřebitele na slosování o 100 000 korun v hotovosti a v letáku navíc zdůrazňovala, že nejde o předváděcí akci, ačkoli opak byl pravdou. Její dealeři telefonicky kontaktovali vybrané seniory a pod záminkou převzetí dárku je zvali na soutěž o 100 000 Kč. Žádné losování se na těchto akcích neuskutečnilo. Inspektoři kontrolami prokázali, že účastníci zaplatili několikatisícové částky za pochybný příslib voucheru na nákup libovolného zboží.

Podle ČOI nelze vyčíslit, kolik obětí mají nekalé praktiky této firmy na kontě. Za poslední rok eviduje inspekce více než čtyři desítky podnětů na společnost Astena group, na jejich základě provedla přes dvacet kontrol.

mazd ( 24. února 2016 13:19 )

Lákání na výhru a potom zapírání, jsem zažila i u věhlasné firmy ZEPTER.Od té doby jsme od nich nic nekoupili.Fuj

asijo ( 24. února 2016 12:09 )

Moc nevěřím,že to z nich dostanou.

ginna15 ( 24. února 2016 11:13 )

výsledek puče zla 1989 havlovy kapitalistické děti se od těch husákových liší výrazně , ostrými lokty, agresivitou ,násilností, jsou to odporné špíny a vrahové jako jejich vzory USA a NATO fašistické teroristické režimy okupující svět USA je největší světový zločinec, válečný štváč a terorista http://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Petr-Michalu-USA-je-nejvetsi-svetovy -zlocinec-valecny-stvac-a-terorista-422983 USA nedodržuje a nerespektuje mezinárodní právo, porušuje veškeré platné mezinárodní dohody a smlouvy; USA lže do celého světa.USA falšuje a snaží se přepisovat dějiny.USA agresí, zastrašováním a vydíráním pod pohrůžkou použití násilí a teroru krade celá území, vykrádá a krade státům jejich národní bohatství a zdroje nerostných surovin; USA je válečný štváč, který neustále vyvolává a vyprovokovává války, vraždí obyvatelstvo, páchá genocidy celých národů! islamohavloidi jsou lidé kteří otevřeně podporují islámský terorismus, USA a NATO fašismus a státní terorismus, banderovský neonacismus, porušování lidských práv ,mezinárodního práva , ženevských konvencí, genocidu ,holokaust, okupace bez mandátu OSN, narušování územní celistvosti, násilí a hájí právo USA a EU fašismu na teroristické akce demokracie je podvod na ovce , je to jen hyenistická diktatura buržujfašistů zkorumpované politické mafie ,zkorumpovaní politici a krádeže poslaneckých mandátů http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/politika/foreign-policy-nyni-kazdy-vi-kdo-vlastne-ov lada-ukrajinu/ po 25 letech hyenismu zvaného kapitalismus říkám zcela jasně není odpornějšího režimu než je kapitalismus diktatura buržujfašistů ,v množství zločinů tento zrůdný systém překoná komunisty za jediný rok své existence , demokrati vyvolali stovky lokálních válek a světové války za které nikdy nebyli souuzeni ani trestáni, vynalezli koncentrační tábory a mučírny lidí používají dodnes založili neonacismus, klerofašismus, fašismus a vojenskou juntu jako krvavé.

Zobrazit celou diskusi