Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Když unesu mámu a tátu, dostanu milion na léčení? Postižený Míša reaguje na výkupné pro Hanku a Tonču

Autor: ljš - 
12. února 2016
13:26

Milá vládo, když teď rozdáváš teroristům, tak já bych chtěl taky! Tak začíná nápis na fotce malého Míši (9), který statečně bojuje s dětskou mozkovou obrnou. Jeho rodiče tak reagují na odhalení o výkupném za unesenou Hanku a Tonču.

Informaci časopisu Respekt o tom, že Česko loni na jaře zaplatilo za unesenou Hanku a Tonču šest milionů dolarů, tedy asi 145 milionů korun, nadzvedla ze židle řadu lidí. Zvlášť když ji později potvrdil i prezident Zeman. Ten sice posléze začal svá slova mírnit s tím, že jen citoval média. Skandál už byl ale na světě. Den po zveřejnění astronomické částky na tuto zprávu reagovali také rodiče malého Míši.

Na Facebooku zveřejnili jeho fotku s nápisem, který řada lidí v komentářích považuje za trefný. "Milá vládo, když teď rozdáváš i teroristům, tak já bych chtěl taky. Mám unést tátu nebo mamku, abych dostal nějaký milion na léčení?" ptá se na fotce chlapeček.

Snímek se stal na Facebooku okamžitě velmi populárním. Sdílelo ho téměř 16 tisíc lidí, kteří ho hojně komentovali. "Přesně tak, Míšo. Naše děti, aby měly na léčení, musí sbírat víčka – to je spravedlnost...," napsala například k fotce jedna z diskutujících.

Rodiče Míši rozhodně zaslouží obdiv. S chlapcovou nemocí statečně bojují a poskytují mu skvělé zázemí a pocit, že dokáže cokoli. Pravidelně s ním například chodí na tréninky sledgehokeje, ale i jako diváci na různá utkání handicapovaných v jiných sportech.

Vše o únosu a propuštění Hanky a Tonči čtěte ZDE››