Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Demonstranti měli v Praze napadnout i vůz rozhlasu. Policisté nepomohli?

Autor: ČTK, ula - 
7. února 2016
14:36

Český rozhlas chce požádat Policejní prezidium o prošetření incidentu, kdy skupina agresivních útočníků během demonstrace proti islámu napadla jejich přenosový vůz. Redaktor údajně požádal policii o pomoc, ta ale nereagovala. Policejní mluvčí Jan Daněk však nemá informace, že by policisté pochybili.

Během shromáždění na Hradčanském náměstí v Praze několik agresivních útočníků opakovaně napadlo přenosový vůz Českého rozhlasu, ale přítomní policisté na žádost o pomoc podle rozhlasu nereagovali. V prohlášení to uvedl mluvčí veřejnoprávního rozhlasu Jiří Hošna.


Útočníci se podle Hošny násilně dobývali dovnitř přenosového vozu, pokusili se narušit vysílání rozhlasu a nakonec odpojili elektrocentrálu. „Redaktor Českého rozhlasu v této vypjaté situaci požádal o zakročení nedaleko stojící hlídku Policie ČR. Místo pomoci se však setkal s odmítavým a přehlíživým postojem přítomných policistů,“ uvedl mluvčí veřejnoprávního rozhlasu.

„Nemám v této chvíli žádnou informaci, že by policisté při sobotním bezpečnostním opatření jakkoliv pochybili. Jestli ale někdo takovou informaci má, tak žádáme, aby se obrátil na kontrolní orgány policie, které se tímto podnětem budou zabývat a prošetří ho,“ řekl mluvčí pražské policie Jan Daněk.

K incidentu se vyjádřil na sociálních sítích samotný redaktor. Ten momentálně shání někoho, kdo jeho rozhovor s policisty zaznamenal. 

Dneska se nám na Hradčanském náměstí snažili dobýt do přenosového vozu někteří demonstranti. Třískali do oken a rvali za...

Zveřejnil(a) Filip Titlbach dne 6. únor 2016

Hledáme kolegy novináře a další lidi, kteří by mohli mít natočené dění kolem našeho přenosového vozu při sobotní...

Zveřejnil(a) Filip Titlbach dne 7. únor 2016



Otto2016 ( 8. února 2016 10:24 )

Heslo policie: zatloukat, zatloukat, zatloukat...

santikxauz ( 8. února 2016 07:35 )

Divím se,že se Blesk neptá,zda ho někdo nepozná,aby to sdělil.

rumungro ( 7. února 2016 23:50 )

Je to tak,i když je to k nevíře,...

lev1 ( 7. února 2016 22:50 )

Č.rozhlas a ČT havloidně lžou a jsou hlásnou troubou TOP09 za naše peníze z koncesionářských poplatků. Z těchto důvodu se na ně policajti vykašlali

montevideo ( 7. února 2016 17:16 )

To jsou metody komunistické STB. Jak je vidět, nic se nezměnilo. Teď jen čekám zprávu o mrtvém studentu Šmídovi, pokud možno tmavé pleti a syrského původu ...

Zobrazit celou diskusi