Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Foto jako důkaz: Maturantova omluvenka s focením byla pravdivá! Ale ty další?

Autor: Jitka Pecharová - 
5. února 2016
06:00

Obsahem omluvného listu svého maturujícího syna Kryštofa baví Facebook jeho matka Andrea D. z Vysokého Mýta. Mladík v něm absenci ve výuce omluvil i tím, že potřeboval vstřebat zážitek ze zhlédnutí filmové premiéry nebo musel na rodinné focení… Důkaz dodala jeho maminka.

Z fotografie originálních omluvenek mladého Kryštofa se stal hit internetu. Na Facebooku už ji nasdílelo více než 2000 lidí a další stovky ji lajkují.

„My se opravdu nenudíme,“ přiznala matka maturanta s originálním a odvážným smyslem pro humor. Tím Kryštof svoje učitele zásobuje už dlouho.

„I ze základky nosil poznámky typu: ‚V hodině matematiky posunuje desetinnou čárku do prd* le,‘“ přidala Andrea D. vzpomínku na jeden z dřívějších výstřelků svého syna.

Že to vše bere s nadhledem a humorem potvrdila Kryštofova maminka i v komentářích pod fotku s omluvenkami. „Zde důkaz místo keců…,“ napsala pod příspěvek fotografa, který ono rodinné focení 7. ledna potvrdil, a nasdílela jednu z inkriminovaných fotografií. 

Foto jako důkaz: Maturantova omluvenka s focením byla pravdivá. Foto jako důkaz: Maturantova omluvenka s focením byla pravdivá. | Facebook

Učitelé ale mají se středoškolákem naštěstí velkou trpělivost a pochopení. „Už to s ním táhnou čtyři roky, tak je asi nic nepřekvapí. Třídní je fajn, tak k maturitě ho snad pustěj, naštěstí se aspoň učí,“ napsala studentova matka, po které mladík podle známých rodiny zdědil humor stejně jako upřímnost, které si u něj cení.

Na originální omluvný list reagovali pozitivně. „Koho by bavilo číst pořád dokola ‚rodinné důvody a premenstruační syndrom‘. Životabudič pro každého pedagoga, myslím!“ napsali učitelé na Facebooku.

13ka ( 5. února 2016 13:03 )

 Nepřijde mi to vtipné. Omluvit absenci Hvězh ýx i rodinným focením. Amatérské fotky, to se mohli cvaknout o víkendu při koulovačce a nezameškávat školu. A vstřebat hvězdné války...Nebyl důvod k přítomnosti. .. Dala bych mu neomlhô

atakdale ( 5. února 2016 11:10 )

to je tak, když se rozmnoží deb.il

majojo ( 5. února 2016 11:10 )

No, myslím, že chlapec se prací živit nebude. Do politiky s ním, tam dostane doživotí.

kravanebeska ( 5. února 2016 10:50 )

Taky mě hned napadlo, že má tak hezky vypsanou ruku, na 3. B slušný výkon. Ale tak podívejte, matce asi nevadí, že bude synáčka živit až do smrti, oni ho totiž z žádného zaměstnání nevykopnou, to by nejdřív nějaké musel mít. Chudáci učitelé. Chápu recesi, smysl pro humor, ale ten musí být podložený inteligencí, moudrostí, sečtělostí a ne vtipem hodným páté cenové. Zvracecího smajlíka tady nemáte?

ellenic ( 5. února 2016 10:41 )

Od kdy se potřebuje na dvě rodinné fotografie sedm hodin školní výuky? Zapomněl připsat do důvodu omluvení, že nejspíše čekali až začne sněžit . Uvidíme, jak se matinka bude na FB chlubit, až jednou synka vykopnou ze zaměstnání. Možná bude nosit na propustce razítko z gynekologie, veteriny a ze cvičení záložáků . Učitelé to asi již neřeší, protože jak je vidět, tak matka má jen smysl pro humor, nikoli pro zodpovědnost .

Zobrazit celou diskusi