Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Celníci na Ruzyni bojují s drogami, od ledna jich našli víc než za celý rok

Autor: ČTK, sou - 
2. února 2016
11:50

Celníci z pražské Ruzyně odhalili od začátku roku už 47 zásilek obsahujících drogy. Ve stejném období loňského roku to přitom bylo jen 29 případů. Kromě omamných a psychotropních látek se letos podařilo objevit také šest balíčků se zakázanými steroidy. Celníci o tom v úterý informovali v tiskové zprávě.

„Od začátku letošního roku eviduje Celní úřad Praha Ruzyně 47 případů drog nalezených v zásilkách. Jedná se především o marihuanu a hašiš z přírodních drog, ze syntetických jde o extázi a metamfetamin,“ uvedla mluvčí ruzyňských celníků Šárka Miškovská. Loni bylo podle ní za stejné období odhaleno 29, a o rok dříve dokonce jen 14 případů. 

Od začátku letošního roku se na Ruzyni podařilo odhalit také šest zásilek zakázaných anabolik. Nejčastěji šlo o steroidní hormon DHEA. Loni touto dobou celníci evidovali stejné množství zadržených balíčků s anaboliky, zatímco v roce 2014 to byly tři případy. 

Zasílání jakéhokoliv množství přírodních nebo syntetických drog a anabolik v zásilkách je možno považovat za trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy a nedovolená výroba a jiné nakládání s látkami s hormonálním účinkem.

1pepan ( 2. února 2016 22:41 )

To jsou zásilky pro migranty, teroristi se potřebují zdrogovat před akcí, taky musí získat pár českých feťáků, ti jsou tady na domácí půdě.

Zobrazit celou diskusi