Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pes z útulku zaútočil na svou paničku: Roztrhal jí obličej!

Autor: Kateřina Moravcová - 
27. ledna 2016
05:00

Mazlíček rodiny, který se změnil v běsnící šelmu. Přesně tak může o svém psovi vyprávět Štěpánka Petrová (25) z Horní Blatné na Karlovarsku. Té její čtyřnohý kamarád utrhl kus tváře.

Vše začalo v srpnu 2014. Štěpánka vyrazila s přítelem do útulku vyvenčit některé pejsky. Mezi nimi byl i Stitch. „Říkali mu Drak. Byl to kříženec amerického pitbulteriéra. Vítal nás, jako bychom byli poslední lidi na světě. Celou procházku byl živý, aktivní a mazlivý, že jsme si ho zamilovali a hned se domluvili na adopci,“ vypráví Štěpánka.

Po prvním týdnu soužití se ale objevil první konflikt. „Přítel Honza si u něj sjednal respekt. Já ale takovou kuráž neměla. Stitch to vycítil a po pár dnech mi prokousl prst. Od té doby jsem žila ve stresu a strachu,“ dodává. Problémy se stupňovaly. Majitelé vyhledali pomoc u odborníků. Ti jim poradili pořídit ke Stitchovi fenku Sarah, ani ta ale neštěstí nezabránila.

„Jednou jsem ležela na posteli a z ní oběma házela psí keksy, hlavu jsem otočila na Sarah. Vtom jsem na tváři pocítila obrovský tlak, zezadu jsem se hlavou praštila o zeď, po krku jsem cítila stékat něco teplého. Byla jsem v šoku a nevěděla, co se děje,“ popisuje drama Štěpánka.

Přítel jí okamžitě přivolal záchranku. Podrobila se několikahodinové operaci. Obličej jí lékaři skládali jako puzzle. „Všichni chtěli nechat Stitche utratit. To jsem nechtěla. I přes to všechno, co mi udělal, ho mám ráda. Dali jsme ho ale na převýchovu, já ho nezvládám a pokusil by se mi určitě znovu ublížit,“ přiznává milovnice pejsků.

Chyba útulku?

„Pejskové jsou skvělá věc, ovšem majitelé nesmí přeceňovat vlastní schopnosti. Za napadením totiž opravdu většinou stojí lidské pochybení. V tomto případě vidím vinu ale hlavně také u útulku, který psa vydal. Nikdo před ním nevaroval, ačkoli věděli, že se útok nestal poprvé,“ říká Hana Šimková z azylového domu pro hendikepovaná zvířata Macík v Ostrově.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

buntz@seznam.cz ( 3. prosince 2019 22:12 )

1/ Pitbul, staford a bulterier psi pro zkušené chovatele u paní neměl co dělat. Jestli si ho vybrala na základě dojmu z jedné vycházky, má smůlu.
2/ Kříženci bulů mají nevyrivnané povahy, jsou mnohem náročnější pro chovatele než čistokrevní pit. Holt fakt smůla.
3/Cirka první 3 týdny po převzetí z útulku je velmi vysoké riziko pokousání, pes cíleně testuje nové majitele. Bula je potřeba utahat pořádnou vycházkou, musí si vybít energii, jinak roste riziko napadení člověka, pak vykázat na chráněné místo v bytě klec/kotec.
Nemazlit se s ním, nehrát si s ním, drzet si odstup. Pes chodí za majitelem a ne majitel za psem. Pokud kotec nebo klec nemáte, dospělého bula si domů netahejte!!!
4/Hru, mazlení a zbytečné povídání bude dospělý bul považovat za podřízenost a s majitelem zamete. Na to je cas za nekolik měsíců, ten pes má neskutečnou psychickou odolnost a jestli nejste tvdší než on, takho nechte v útulku a nekomplikujte život sobě i psovi.
5/ Od prvního dne je nezbytné nastavit bulovi klidnou a jasnou formou pravidla, neexistuje že si chodí po celém bytě /můj byt - moje pravidla, bul to tak holt bere/, viz. krmila jsem psy z postele...
Kdyz majitelé jí, nebo se vaří v kuchyni, neexistuje aby bul neco dostal, nebo si vámi casem udělá svůj pořádek. Místnost, kde skladujete jídlo, má zakázanou taky, právě proto, že mu tom tak báječně voní. Aby si vyjasnil, kdo je pán a kdo pes.
Když jdete do dveří, bul ustupuje bokem a nechává vás projít...
Postel patří majitelům a bul ji má na věky zakázanou... vy mu do pelechu taky nelezete.
Tohle vsechno se u dospělého bula učí s náhubkem,pokud nemá náhubek, patří první měsíce dokotce nebo do klece.


Bulíci jsou skupina plemen, která nebyla šlechtěná na vzhled, ale na tvrdost a odolnost a kdo není tvrdší než pes, ať se v útelcích dívá jinam!!!

ki33 ( 25. dubna 2018 21:52 )

To jsou ty *** množírny. Kdyby konečně vzešel zákon o zákazu množení, tak se spoustě blbostí zabránila. Jen chovné stanice a papíráky. Psi za to nemohou. Ale ty množírníky bych pokutovala a zavírala natvrdo.

kundamerkel ( 28. ledna 2016 00:10 )

Ginna15 NAPROSTÝ SOUHLAS

pekaaaros ( 27. ledna 2016 23:28 )

jsme národem pejskařů. sami si tak říkáme. ale je fakt, že spousta lidí i v mým sousedství svoje čokly absolutně nezvládá. Nehledě na to, že je tahají na procházky na běžeckou trať (kde je zákaz psů), ještě se diví, že tam vůbec někdo běhá. Běhání lidí některý psy dost vytáčí. Minule tam běžím a vypatlaná p.ča se svým velkým psem, kterýho absolutně nezvládala, už mohla na mě akorát křičet "neotáčejte se zády a nezvedejte ruce nad hlavu" .. zachoval jsem klid a pes se naštěstí uklidnil a jen mě očuchal. ale to, že ji neposlech, když na něj křičela a za to, že ho tahá tam, kde nemá, bych ji toho psa zabavil a jí bych nařídil sbírat h.vna po celým stadioně. blbka. a takových je nesčetně.

kuromrd ( 27. ledna 2016 17:58 )

a kdo by nás pak tady bavil, větší blb než klafunda se těžko sežene

Zobrazit celou diskusi