Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ikonický bazén hotelu Thermal je bez vody. Ve Varech tuší zlé časy a prodej

Autor: mor, kle - 
14. ledna 2016
14:50

Jeden ze symbolů Karlových Varů, festivalový hotel Thermal, přišel o svou chloubu. Venkovní bazén s jedinečnou termální vodou nechalo vedení hotelu vypustit, bazén nebude možné bez opravy za 150 milionů korun otevřít.

Ekonomická situace karlovarského hotelu Thermal není dobrá. Vedení svádí finanční propad i na ztrátový bazén, který dokonce chtělo loni prodat. Bazén je podle nich navíc v dezolátním stavu, a tak vodu za desítky tisíc z něj vypustilo do kanálu.

„Bazén není možné otevřít. Aktuálně vedení hotelu nemá prostředky, odhadované na zhruba 150 milionů korun, aby ho opravilo,“ tvrdí člen představenstva Thermal-F Adam Vojtěch.

„Kombinace vody a mrazu může být pro bazén poslední ranou. Led roztrhá kachličky,“ říká Jiří Mika, který v minulosti pomáhal bazén udržovat.

Venkovní bazén včetně vyhlídkové restaurace byl postaven na skále nad hotelem v 70. letech minulého století. Bazén je 50 metrů dlouhý a 16 metrů široký. Jeho hloubka se pohybuje od 1 do 4,5 metru.

Festivalový hotel a jeho vypuštěný bazén:

funebrak ( 14. ledna 2016 18:19 )

Za vším hledej Babiše.

pride1 ( 14. ledna 2016 16:53 )

Zaměstnanci hotelu už psali na všechny možné strany, že chtějí odvoání ředitele, jenže nikdo je neposlouchá.Peníze na opravy hotelu se čerpají ze státní kasy a nejlukrativnější prostory hotelu se pronajímají za "pakatel".Viz Noční bar, kde pronajímatel má celoživotní žně a prostory před hotelem, kde stojí dřevěné budky, nad tím už Varáci úplně zlomili hůl.

zadnice ( 14. ledna 2016 16:17 )

Umějí "politici" něco jiného než prodat???

Zobrazit celou diskusi