Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Před českou au-pair masturbovaly děti. Rodinu nechali v programu další 3 roky

Rodina autistů odešla z programu na vlastní žádost až po třech letech.
Rodina autistů odešla z programu na vlastní žádost až po třech letech.  (Autor: Profimedia, facebook)
Autor: tmp - 
14. ledna 2016
05:15

Kousali ji, masturbovali celý den, nekomunikovali. Takoví byli podle Ivany (24), bývalé au-pair pracovnice, její dva malí svěřenci (tehdy 11 a 13) z USA. Z problematické rodiny byla sice Ivana přesunuta jinam, ale rodina v programu zůstala další tři roky.

Rodina údajně těžkých autistů byla podle zástupkyně agentury odstraněna z programu až v červnu 2015, a to na vlastní žádost, děti už prý nepotřebovaly chůvu.

Agentura se brání, zpověď Ivany se prý nezakládá na pravdě. „Náš americký sponzor odmítá, že by byla jejich padesátá au-pair v takovéto rodině (určitě ne přes našeho sponzora), odmítají, že děti byly vážní autisté, ale i to, že o tom kandidátka nebyla informovaná dopředu,“ uvedla Vanda Bališová z agentury Coolagent. Zároveň ale přiznává, že na místě nebyla a že informaci má jen zprostředkovaně.

Ivana sama potvrzuje, že jí rodina řekla, že se bude starat o lehké autisty. To, s čím se ale setkala, prý rozhodně nebyla lehká forma postižení.

„Po příjezdu mě čekal šok, děti mohly být jen v uzavřeném pokoji. Kousaly, mlátily mě, masturbovaly 24 hodin denně,“ postěžovala si. To, že jí agentura nevěří, nechápe. „Nemám co dodat, jen jsem se chtěla podělit o historku. S agenturou jsem si užila svoje tenkrát. Jinak vůbec neobviňuji českou agenturu, rodiny nevybírá,“ řekla Ivana Blesk.cz.

České au-pair v jámě lvové

Hlavním problémem je podle au-pair pracovnic fakt, že rodiny nejsou dostatečně prověřeny americkou stranou. „Rodinu před výběrem do programu osobně navštíví koordinátor, vyplní se dotazník, ale nevím, kolik těch informací americká strana žádá. Závisí i na tom, jak se ta kandidátka ptá,“ připouští Bališová.

Na české straně je prý hlavně zkontrolovat způsobilost kandidátek. Agentura tak vlastně vysílá dívky často do jámy lvové. „Před koordinátorkou dělá rodina svatouška, pak nám nic nevěří,“ upozorňuje na problém jedna z bývalých chův.

Řešení nabízí některé au-pair pracovnice na sociálních sítích: „Úplně ideálně by si měli zkusit tihle lidé týden na zkoušku, aby opravdu věděli, do čeho au-pair posílají,“ říká Hana.

Podle zástupkyně agentury pak existuje pro jejich klienty k dispozici nonstop linka pomoci. „My jakýkoliv problém hned řešíme a konzultujeme i s americkým sponzorem, na místě je pak k dispozici koordinátorka,“ řekla Bališová. Ivana nakonec situaci vyřešila informováním americké strany, která ji našla náhradní rodinu. Pobyt si tak i přes nepovedenou první zkušenost nakonec užila.

placenta ( 14. ledna 2016 09:55 )

trocha onanie nikoho nezabije

salto ( 14. ledna 2016 09:47 )

Jóó Amerika je Amerika, zas na druhou stranu - tak si hoši pohonili a jistě je to zklidnilo

Zobrazit celou diskusi