Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Brno láká mladé ke studiu a je to horor. Opava lákala na soulož na WC

Autor: kle - 
12. ledna 2016
06:15

Hororový snímek z prostředí brněnské Mendelovy univerzity, to je nová a netradiční propagační kampaň pro studenty. Pokud si chceme vybírat mezi kvalitními uchazeči, musíme nalézt nové formy komunikace, vysvětlil děkan Arnošt Motyčka. Kromě hororu chystá univerzita ještě western, sci-fi a romantiku. Jaké spoty na vysoké školy vzbudily v Česku největší zájem v minulosti?

Na trhu vysokoškolského vzdělávání, obzvláště v některých oborech, dochází k převisu nabídky nad poptávkou. To často vede některé školy ke snižování laťky pro přijetí ke studiu. „Pokud chce tedy vysoká škola či fakulta upoutat k sobě zájem a mít možnost si vybírat mezi kvalitními uchazeči, musí kromě tradičních způsobů propagace nalézat i nové formy komunikace,“ vysvětluje děkan Arnošt Motyčka.

Příběh místo prezentace

Filmová kampaň není určena pouze potenciálním uchazečům o studium, ale i široké veřejnosti. Snímky natočili mladí filmaři, z nichž někteří jsou současní či bývalí studenti Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně (PEF MENDELU). V pondělí byl odhalen první snímek. Spolu s dalšími, které čeká premiéra v následujících týdnech, je uveřejněn na stránce „vystuduj.to“.

Fakulta není prezentována jako prostor pro výuku a studium, ale jako místo, kde studenti prožívají různé příběhy. „Jsme si vědomi, že studenti ve škole tráví velkou část svého dne a studium je součástí jejich běžného života,“ doplňuje děkan. Ten si zahrál i v prvním hororovém snímku s podtitulem „Nebojíš se?“.

Sex na záchodech byl příliš

PEF MENDELU není první vysokou školou, která se odvážila k propagačnímu videu. V loňském roce vyvolal rozruch například snímek „Vlk z VUT“ Vysokého učení technického v Brně. Ten je parodií na film Vlk z Wall Street. Fiktivní student je obklopen ženami v bikinách a snaží se chytit piškot, který muž vyhodí do vzduchu. Snímek vyvolal nevoli u feministek.

 

Jako recesi pak v roce 2014 pojali studenti videoklip propagující Slezskou univerzitu v Opavě. Zobrazuje první den studenta na univerzitě a dojde i na soulož na pánských záchodech. Škola se od snímku distancovala, po uveřejnění na sociálních sítích se ale stal hitem.

Strachem k červenému diplomu:

rumungro ( 12. ledna 2016 13:17 )

Dobrý!Je vidět,že když pánbůh dopustí,tak i děkan se spustí.

Ruudazvostravy ( 12. ledna 2016 11:51 )

Paráda,tak vono nestačý,že tady čýhadysti pr*dcaj jako vo žyvot,vona začne eště pr*dcat školou povynná mládeš vo hodinách matematyki,abi sy lýp pamatovaly,kolyk uš sy uďály čýsel.

Zobrazit celou diskusi