Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Platit se jim nechce: Nejvíc „nepoctivců“ je v Ústeckém kraji

Nejvíce neplatičů mezi podnikateli pochází podle statistik z Ústeckého, Karlovarského a Moravskoslezského kraje. Naopak nejméně jich je na Vysočině.
Nejvíce neplatičů mezi podnikateli pochází podle statistik z Ústeckého, Karlovarského a Moravskoslezského kraje. Naopak nejméně jich je na Vysočině.  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
7. ledna 2016
10:08

Nejvíce neplatičů mezi podnikateli pochází podle statistik z Ústeckého, Karlovarského a Moravskoslezského kraje. Naopak nejméně jich je na Vysočině.

Informovalo o tom sdružení Solus, které ke konci listopadu 2015 evidovalo ve svém Registru IČ více než 61 000 firem a podnikatelů se závazkem po splatnosti.

„Potíže se splácením smluvních závazků do značné míry korelují s ekonomickou sílou a stabilitou regionu. Výjimku tvoří hlavní město Praha, kde je vyšší podíl nesplácených závazků dán do značné míry umísťováním sídel u firem, které reálně podnikají mimo území Prahy,“ uvedl tajemník sdružení Jan Stopka.

Firmy a podnikatelé se do registru nejčastěji dostávají z důvodu dlouhodobého prodlení s úhradou závazků vyplývajících z leasingových smluv a telekomunikačních služeb. „Zejména problémy s úhradou telekomunikačních poplatků patří u podnikatelských subjektů k vážným signálům o schopnosti dostát svým budoucím závazkům,“ dodal Stopka.

ooo.4 ( 7. ledna 2016 19:08 )

V nejchudších krajích je nejhorší platební morálka. Divné,že?

rumungro ( 7. ledna 2016 13:44 )

Zásah!

agfor ( 7. ledna 2016 12:43 )

Je to zřejmě tím, že v těchto oblastech je nejvíc nezaměstnaných a pracující mají tak mizerné platy, že je nenažraný stát o všechno okrade. 

Zobrazit celou diskusi