Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kreslíř propašoval do Čtyřlístku sex, po skandálu dostal vyhazov

Kreslíř Bohumil Fencl propašoval do Čtyřlístku sex. Dostal za to vyhazov.
Kreslíř Bohumil Fencl propašoval do Čtyřlístku sex. Dostal za to vyhazov.  (Autor: Facebook)
Autor: shp - 
5. ledna 2016
13:24

Příběhy zvířecí party Bobíka, Fifinky, Mišpulína a Pindi byly vždy plné radosti, vtípků i dobrodružství určených těm nejmenším. Jenže v hostujícím komiksu v jednom z posledních dílů Čtyřlístku Binky kontra T-Max, který kreslí Bohumil Fencl, se objevila malba, v níž je rafinovaně ukryta soulož. A to hned dvakrát! Skandál obřích rozměrů je tak na světě!

Doby, kdy se v Čtyřlístku objevovala jenom populární čtveřice zvířátek, jsou tatam. V časopise určeném malým dětem se objevují i další hrdinové a komiksy, což je i případ Binky kontra T-Max. Jenže jak je vidět, jejímu autorovi nešlo o pobavení dětí, ale o rafinované ukrytí sexuálního tématu, které je pro nejmenší naprosto nevhodné.

V loňském dvojčísle je v příběhu hned dvakrát ukrytý sex. Jednak se orálním hrátkám věnuje dvojice v autě na ulici, které navíc řídí voyeur, jenž je při aktu sleduje s kamarádem, jenž vše sleduje ze sedadla řidiče. Aby toho nebylo málo, tak sexuálním radovánkám v pozici zezadu se oddává i dvojice v baráku, z něhož vykukuje hlavní hrdina.

Tak si listuju Čtyřlístkem (dvojčíslo 589-590) z letošního roku... Vidím to jen já, nebo i někdo další?

Zveřejnil(a) Martin Šinkovský dne 2. leden 2016

Pozorní čtenáři si toho samozřejmě všimnuli a zmíněná kresba začala kolovat po sociálních sítích. Jakmile se to dozvědělo nakladatelství Čtyřlístek, udělalo s Bohumilem Fenclem rychlý proces. „S autorem okamžitě ukončujeme další spolupráci a učiníme vše, aby se podobná věc neopakovala,“ stojí v oficiálním vyjádření, které získal server Hlídací pes, jenž o skandálu jako první informoval. Jeho celé znění si můžete přečíst v nezkrácené podobě na konci článku.

Další pozorní čtenáři si totiž všimnuli, že rozhodně nejde o první Fenclův úspěšný pokus protlačit do Čtyřlístku sex a erotiku. V jiných komiksech byl stejně ukrytý penis nebo dámské poprsí. Co stálo za Fenclovým jednáním zatím není jasné.

Veřejné prohlášení nakladatelství Čtyřlístek

Tímto se hluboce omlouváme všem svým čtenářům za skryté vulgarity v příběhu „BINKY“ výtvarníka a autora scénáře Bohuslava Fencla. Jedná se o mistrně ukryté miniaturní kresby, které jsme v redakci neobjevili. Tímto děkujeme Vám, našim čtenářům, za podnětné upozornění. S autorem okamžitě ukončujeme další spolupráci a učiníme vše, aby se podobná věc neopakovala.

Mischell ( 6. ledna 2016 15:50 )

Vím, že se najdou tací moralisté, kteří za těmito kresbami vidí úchylnost.Ale podle mě je to vtipné a jak řekl sám autor kdo bude hledat najde.Já osobně bych si skrytých kreseb nevšimla, natož samotné dítě a naopak, na místě redakce bych tohoto využila jako reklamy a propagace pro zvýšení prodeje.Sama bych časopis začala kupovat jen za hledáním vtipných scének..

vosavopruz ( 5. ledna 2016 17:57 )

A co třeba komiks Barbar Conan?

ginna15 ( 5. ledna 2016 17:32 )

falešná cudnost...dementi.

salto ( 5. ledna 2016 16:07 )

Autor se maximálně přiblížil reálnému životu

uzar ( 5. ledna 2016 15:16 )

Tak hlavně, že jména hlavních postav Čtyrlísku jsou úplně v pohodě..

Zobrazit celou diskusi