Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Chlapec (5) se topil před babičkou: Zachraňovali ho tito nezkušení plavčíci

Plavčíci Alena Ryznerová a Pavel Kašpárek zachránili chlapci život.
Plavčíci Alena Ryznerová a Pavel Kašpárek zachránili chlapci život.  (Autor: Reprofoto TV Nova)
Autor: shp - 
27. prosince 2015
20:51

Výlet do pardubického akvacentra se stal málem osudným pro pětiletého chlapce, který do něj vyrazil s postarší babičkou. Té předváděl, jak dokáže pod vodou zadržet dlouho dech, a důchodkyně ho neuhlídala. Chlapec se začal topit, když ho pak vytáhli plavčíci z vody, nedýchal. Začal tak závod s časem o jeho život, informovala TV Nova.

Plavčíci mu okamžitě začali dávat dýchání z úst do úst a masírovat srdce. „Byl přimodralý, šla mu pěna u pusy,“ řekl televizi plavčík Pavel Kašpárek. On i jeho kolegyně Alena Ryznerová prováděli však oživování poprvé.

Děláte to, co umíte,“ okomentoval svůj záchranný výkon Kašpárek. „Děláte to, co vás naučili,“ přitakala Ryznerová. Oba však byli vycvičeni dobře, chlapce se jim povedlo po usilovné resuscitaci přivést zpět mezi živé.

Oba plavčíci však doufají, že své dovednosti nebudou muset zopakovat. „Tohle to bylo poprvé a doufám, že i naposledy. Jsme hrozně šťastní, že to takhle dopadlo,“ prohlásil Kašpárek. Chlapec se probral asi po dvou minutách resuscitace.

Celý uplakaný pak sháněl babičku. Následně byl převezen do královéhradecké nemocnice, odkud byl již propuštěn. Znamená to, že nebude mít trvalé poškození mozku. Případem se zabývá již policie.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

ellenic ( 28. prosince 2015 08:20 )

O nezkušených plavčících píší pleskáči. Naopak první pomoc byla úspěšná , dítě je dle lékařů v pořádku. Tleskám plavčíkům a pleskáčům .

pepen ( 28. prosince 2015 07:44 )

Na plaveckém stadionu pracují ,,nezkušení plavčíci,,!!!To ten ředitel areálu musí být trotl.Tam musí být zkušený záchranář-protože tam číhá nebezpečí všude.Česko-zde je možné vše!!!!

Zobrazit celou diskusi