Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Skřípnuté přirození, agresivní moucha a naháč: Za co letos platily pojišťovny?

Přiskřípnuté přirození, agresivní buvol, pád kvůli zuřivé mouše – to jsou některé příhody klientů pojišťoven.
Přiskřípnuté přirození, agresivní buvol, pád kvůli zuřivé mouše – to jsou některé příhody klientů pojišťoven.  (Autor: Profimedia)
Autor: ula - 
21. prosince 2015
19:21

Blíží se konec roku a pojišťovny začínají dávat dohromady seznamy pojistných událostí a vyplacené částky. Cesty osudu jsou nevyzpytatelné a i když si klienti říkají, že „tohle by se mi nikdy nemohlo stát“, občas zaměstnancům pojišťoven přistanou na stole velmi zábavné pojistné události, které by jistě postižení nechtěli znovu zažít, ale zapíšou se navždy do kroniky „kuriózních zážitků“.

„Naše pojišťovna zaznamenala například případ, kdy řidič automobilu při couvání přehlédl letadlo a naboural do něj. Zasáhl vrtuli, která se ještě točila, takže škoda vznikla na vozidle i letadle,“ uvedl Jan Vlček, obchodní ředitel Slavia pojišťovny.

Hořící kůlna kvůli Ježíškovi a zuřivá moucha. Takové příběhy píše život:

  • „Založila jsem omáčku a odběhla do obchodu pro koření. Cestou jsem potkala švagrovou, která mi nabídla zeleninu ze zahrady. Zašly jsme pro ni a na vaření jsem si vzpomněla, až když mi volali sousedé, že se z našeho bytu kouří.“  
  • „Můj pes ukradl jinému psovi gumový míček, pes po mém psu vyjel a ten leknutím míček sežral. Jeli jsme na veterinární stanici a snažili se vyvolat zvracení, ale bez úspěchu. Náš pes musel být operován a míček se podařilo vyjmout – byl zcela neporušený.“
  • „Kůlna začala hořet poté, co jsme do ní umístili světlo, které mělo dětem simulovat Ježíška.“
  • „Z kola jsem spadnul, když mi do ucha vletěla moucha a začala tam zuřivě bzučet.“
  • „Naše děti si sice hrály na naší zahradě, ale uvedená škoda vznikla na zahradě souseda.“
  • „Na cestu do Indie jsme byli dobře vybavení, ale nepočítal jsem s tím, že mě tam kousne pes, který může mít vzteklinu.“
  • „Děti si hrály s balónkem u adventního věnce, který byl na stole u okna se záclonou. Věnec hořel jako první, ale jestli dříve chytla záclona nebo balón si nejsme jistí.“  
  • Ze zákaznické linky: „Máte po ruce zelenou kartu? Ne, proč? My karty nehrajeme.“

Z vlastní krve „prdelačka“ ?

„Jeden z příběhů nám zaslal Středočech, který pokud už náhodou spisovatelem není, rozhodně má na to talent,“ uvádí Václav Bálek, tiskový mluvčí Allianz pojišťovny.

  • „V osudný den byly skvělé podmínky. Mrzlo jako blázen, vydal jsem se proto na rybník Žabakor. Povrch rybníka byl perfektně zmrzlý a při jízdě na bruslích jsem se kochal přírodou. Na to, že jsem 16 let nestál na bruslích, jsem válel skvěle. V osudové chvíli jsem si připadal, jako kdybych skočil trojitého odpíchnutého Rittbergera, avšak místo dopadu na brusle jsem dopadl na lebku. K tomu všemu se mi tam připletla ještě ruka a bylo hotovo. Dopad byl tvrdý. Připadal jsem si, jako kdyby mi dal Tyson pěstí a ještě mi u toho zlomil ruku,“ popsal klient životního pojištění sled nešťastných událostí. „Z tržné rány na hlavě se hrnula krev proudem. Stačilo mít po ruce kyblíček a večer byla prdelačka. Poté jsem se vydal hledat lékařskou pomoc,“ zakončil své živé vyprávění.

Agresivní buvoli, komáři a naháč v hotelu

„Největší kuriozity se samozřejmě stanou klientům v zahraničí,“ říká Vlastimil Divoký, manažer komunikace ERV Evropské pojišťovny a dodává: „Na některé ani ta nejlepší cestovní pojištění nestačí.“

  • 40letá klientka spadla ze židle a zlomila si ruku, když večer před spaním chytala v hotelovém pokoji v Řecku komára.
  • Manželský pár při večerní procházce v Dominikánské republice okradli místní mladíci úplně o všechno včetně oblečení. Muž se nakonec vydal pro pomoc zahalený jen do listů místních rostlin. Jeho žena zatím čekala ukrytá za křovím.
  • Klientka utrpěla nepříjemné zranění, když chtěla na dovolené získat co nejhezčí fotku. Partner ji kvůli kompozici fotografie posouval stále dál, až žena sklouzla ze srázu a vyvrtnula si kotník.
  • 25letý klient si při jízdě na tobogánu v Turecku ošklivě přiskřípl přirození a pojišťovna musela zajistit pomoc smluvního lékaře.
  • Cyklista si zlomil nos, pohmoždil si obličej a ruku, když se mu v Řecku před kolo připletl toulavý pes a on přeletěl přes řídítka. V nemocnici přiznal, že se plně nevěnoval řízení a ohlížel se za kolemjdoucími dívkami v bikinách.
  • Dva manželské páry byly na safari v Namibii pozorovat buvoly, kteří se splašili a začali klienty honit. Jeden z mužů při útěku upadl, zlomil si zápěstí a rozbil fotoaparát. Operace zápěstí stála více než 2.000 eur.

Co už pojišťovna neproplatí?

  • Klientka, které se při cestě letadlem na Seychely zpozdila o den zavazadla, chtěla po pojišťovně zaplatit i kadeřníka, protože v opožděném kufru měla i svou kulmu.
  • V Egyptě se dva klienti vsadili, kdo z nich vydrží déle pod vodou. Soutěžili tak vehementně, až se jeden z nich při vidině výhry přitopil.
  • 32letý klient pod vlivem alkoholu běhal v Řecku nahý po hotelu a obtěžoval ostatní hosty. Přivolaná policie mu udělila pokuta za veřejné pohoršování. Po vystřízlivění klient důrazně žádal, abychom mu  pokutu proplatili.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi