Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Komunisté na Slovensku zneužili Suchého i jeho song. Hitmaker: Znárodňování

Komunistická strana Slovenska využila neoprávněně v předvolebním klipu píseň Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra „Zčervená“.
Komunistická strana Slovenska využila neoprávněně v předvolebním klipu píseň Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra „Zčervená“.  (Autor: Profimedia/Blesk - Ramon Hofman)
Autor: kle - 
21. prosince 2015
08:30

Bez svolení Jiřího Suchého použili slovenští komunisté v předvolebním klipu píseň „Zčervená“ od Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra. Písničkář Suchý, který se bez vlastního vědomí stal zároveň tváří kampaně, se hodlá okamžitě obrátit na Ochranný svaz autorský, aby případ vyřešil. Komunisté spot ze svých internetových stránek už stáhli, informuje v pondělí deník Právo.

„Komunisté byli i v minulosti zvyklí znárodňovat lidem majetek, takže ani nejsem překvapen, že je to drží pořád,“ řekl Právu Jiří Suchý.

Suchý se objevuje s písní v předvolebním klipu Komunistické strany Slovenska (KSS). „Stojí tu tichá a zmatená, bez falše a bez věna, ze všech nejvíc se mi líbí, že je červená,“ zpívá. Následuje logo strany, volební číslo KSS do březnových parlamentních voleb a hvězda, srp a kladivo na červeném podkladu.

 

„Hned v pondělí se obrátím k Ochrannému svazu autorskému, aby se toho případu ujal a vyřešil ho. Jedná se o porušení všech běžných pravidel,“ řekl listu Suchý. Nikdo ho prý o použití písně nežádal a ani nekontaktoval.

Videoklip už z komunistických stránek zmizel, redakci Práva na něj upozornila čtenářka ze Slovenska, již spojení Jiřího Suchého a komunistické strany pobouřilo a překvapilo.

report_1 ( 21. prosince 2015 12:43 )

.....šašo Suchý, nezbavím se pocitu že hrál na dvě strany.

sairait ( 21. prosince 2015 11:54 )

a jeho máma, ta nakažená tlustá s.vině, bývalá šlapka z Chomutova

jeremykremla ( 21. prosince 2015 11:06 )

Suchyho nemam rad, at si kradou.

tgbg ( 21. prosince 2015 09:40 )

 Existuje vůbec nějaký komunista, který nekrade????

Zobrazit celou diskusi