Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

VUT opět perlí. Po „sexistickém Vlkovi“ přichází šílící kantoři v rytmu funku

Učitelé v novém klipu VUT v Brně dovádějí v rytmu funku.
Učitelé v novém klipu VUT v Brně dovádějí v rytmu funku.  (Autor: VUT Brno/Blesk.cz)
Autor: sou - 
16. prosince 2015
05:10

Po poněkud skandálním náborovém videu, které se umístilo i v Sexistickém prasátečku 2015, se Vysoké učení technické v Brně opět rozhodlo pobavit. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií natočila nový klip, ve kterém kantoři poskakují v rytmu funku. Univerzita klipem zaujala i na sociálních sítích.

Funky klip Vysokého učení technického v Brně Elektrokantoři vs. Funk zaujal na sociálních sítích, kde ho viděly desítky tisíc uživatelů. Někteří nešetří pochvalou, jiní ho kritizují. „Standardní propagační videa nemají takový dosah, jaký potřebujeme. Cílíme na středoškoláky a víme, že klasické videoklipy neoslovují. Ukazovat laboratoře, to umí každý, proto jsme chtěli něco jiného, originálního,“ vysvětlil proděkan Jiří Háze, proč se rozhodli pro hudební klip.

VUT: ELEKTROKANTOŘI vs. FUNK

Už jste je viděli přednášet, rozdávat zápočty a možná i obědvat. Ale kdo z vás viděl, jak kantoři z elektrofakulty VUT paří na funk? Choreografie letošních vánočních večírků je tu! Lepší dárek už nedostanete;)

Zveřejnil(a) FEKT VUT Brno dne 14. prosinec 2015

V propagačním videu vystupuje celá řada kantorů elektrotechnické fakulty. „Není standardní, že by vysocí představitelé fakult byli otevřeni takovým bláznivinám. Všichni, kdo v klipu vystupují, jsou si vědomi vlastní práce, a proto jim nevadí, že si z toho udělají legraci,“ zhodnotila zapojení akademiků režisérka a spoluautorka námětu Karolina Zalabáková, která na klipu spolupracovala s Jiřím Fialou.

Text písně je převzatý z anglické verze fakultních stránek a podává základní informace o studiu na FEKT VUT v Brně. Autorem hudby je Lukáš Janota.

Univerzita už studenty lákala i ve videoklipu, který se umístil na druhém místě anticeny Sexistické prasátečko 2015. „Krásně natočený klip, který popírá všechny hodnoty, na kterých by univerzita měla stát. Absolvent má všechny předpoklady stát se pánem tvorstva, bezohlednost a dravost jsou prezentovány jako hlavní cíle vzdělávání,“ uvedla porotkyně Lucie Jarkovská z katedry sociologie Masarykovy univerzity.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi