Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Video nehody vlaku a kamionu z Frýdku už oblétlo svět: Kde jsou závory, ptají se čtenáři

Autor: dce - 
13. prosince 2015
14:43

Jako zázrakem se nikomu nic nestalo. Děsivá nehoda vlaku a kamionu z pátku však zaujala celý svět. Video sdílela velká světová média a zase se smějí Česku. Víc z nich ale nechápe, kde jsou závory a velká blikající světla.

Byl pátek brzy ráno, když na přejezdu jen pár set metrů od nádraží došlo ve Frýdku-Místku k nehodě vlaku a kamionu. Ve vlaku cestovalo osmdesát lidí, nikdo nebyl zraněn. Drobná poranění měl pouze polský řidič kamionu. Ten byl také v sobotu obviněn z obecného ohrožení. Soud muže neposlal do vazby, a byl tedy propuštěn na svobodu.

Děsivé video však už oblétlo svět – sdílejí ho média ve Velké Británii i Americe. Většina z nich mluví o velkém štěstí, které měl řidič kamionu a vlastně i všichni ve vlaku. Pár vteřin a mohlo být vše jinak.

Jenže čtenáři se v komentářích pozastavují spíše nad tím, že na přejezdu chybí bezpečnostní zařízení – blikající výstražná světla se jim zdají malá, chybí zde závory a podle mnohých i výstražný kříž.

Druhá skupina čtenářů nadává na neschopného řidiče kamionu. A všechny zajímá, jak dopadl strojvedoucí, který oproti řidiči kamionu schytal tu největší ránu při nárazu. Vlak jel díkybohu relativně pomalu a náklad kamionu byl měkký – uvnitř byly pouze krabice s potahy na auta. I strojvedoucí tak vyvázl bez zranění.

sairait ( 13. prosince 2015 21:40 )

každej druhej kamioňák je debil s malým pindíkem a velkým návěsem

sluka ( 13. prosince 2015 16:54 )

Kdyby nebyl dement, nepsal by do Blesku - jakakoliv znamka inteligence se tresta okamzitym vyhazovem. A nebo to dela schvalne, aby si udrzel pracovni misto.

nyxx ( 13. prosince 2015 16:05 )

On ty chyby nenajde, ani kdyby si to přečetl desetkrát, to by napřed musel vědět, jak se co správně píše.

nick55 ( 13. prosince 2015 15:59 )

Jardo - presne tak a ten dement co psal clanek - to psal asi pod vlivem, neskutecne, není ani schopny si to po sobe precist a opravit chyby

Zobrazit celou diskusi