Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Velký přehled vánočních stromků: Víme, kde a za kolik je koupíte

  • Autor: ula - 
    5. 12. 2015
    06:30

    Bez vánočního stromku se obejde málokterá domácnost. Na většině míst už začaly prodeje a je z čeho vybírat. Dobrá zpráva je, že ceny vánočních stromků se proti loňskému roku nijak nezměnily. Někde vám ořežou kmen zadarmo, někde si ovšem připlatíte. Blesk.cz pro vás zjišťoval, co letos prodejci nabízí, od kdy do kdy a hlavně za kolik.

  • 1.Prodejny Kaufland

    U supermarketů startuje prodej stromků nejpozději 6. prosince. Prodej bude probíhat denně od 8:00 do 21:00 až do Štědrého dne. „V prodeji jsou borovice černá a lesní, smrk stříbrný a ztepilý, jedle kavkazská a doplňkový sortiment, jako jsou stromky v kontejneru, jmelí a ozdobná klest,“ řekl Blesk.cz tiskový mluvčí Michael Šperl. Ceny prodejna neuvedla.

     

    Prodej vánočních stromků Prodej vánočních stromků | Robert Klejch

     

  • 2.Prodejny Bauhaus

    V Bauhausu seženete řezané dánské jedle Nordmann s dlouhou trvanlivostí – výška až 4 m, v cenách již od 279,- Kč, dále vánoční stromky v kontejneru, jako je jedle dánská. „Stromky mají nepoškozené kořeny a mají vysokou pravděpodobnost ujmutí,“ uvedl mluvčí Bauhausu Tomáš Hanzlík.

     

    Co se týče prodejní doby, je lepší si ji zjistit na internetových stránkách, někde je možné zakoupit stromeček i na Štědrý den. Ve vybraných centrech nabízí Bauhaus stromky i po 24. prosinci s ohledem na to, že některé národy slaví Vánoce později. Stromek vám zdarma zabalí a také upraví kmen.

     

    Prodej vánočních stromků Prodej vánočních stromků | Robert Klejch

  • 3.Prodejny Globus

    „Prodejny Globus chystají zajímavé akční nabídky stromků, slevy jsou naplánované u jedle kavkazské a smrku. Pro zákazníky je připravená slevová akce při nákupu nad 2 000 Kč,“ řekla Pavla Hobíková z oddělení externí komunikace.

     

    Stromky ve standardní kategorii a v nejprodávanějších výškách 140–200 cm se u jednotlivých dřevin pohybují v těchto relacích:


    Jedle kavkazská                               od 600–800 Kč

    Smrk pichlavý    (stříbrňák)                od 350–600 Kč

    Smrk ztepilý                                     od 300–400 Kč 

    Borovice lesní                                   od 300–400 Kč

    Borovice černá                                  od 400–500 Kč

     

    Prodej vánočních stromků Prodej vánočních stromků | Robert Klejch

  • 4.Prodejny Mountfield

    V Mountfieldu v Holešovické tržnici mají pouze jeden druh stromku, seženete zde kavkazskou jedli v těchto cenových relacích:


    1,0 – 1, 25 m      premium          349 Kč

    1, 5 – 2 m         standard          469 Kč

                            premium         599 Kč

    2 – 2,25 m        standard          699 Kč

                           premium          799 Kč

     

    Připlatíte si ovšem za ořez, který vás vyjde na 29 Kč a balení na 19 Kč.


    Za kolik seženete stromek v Mountfieldu? Za kolik seženete stromek v Mountfieldu? | Robert Klejch

               

  • 5.Vánoční stromky z Českého ráje (Verneřická ulice v Praze)

    V ulicích můžete také narazit na soukromé prodejce stromků. Ve Verneřické ulici v Praze seženete smrk ztepilý v cenové relaci od 240–400 Kč, smrk pichlavý od 350–540 Kč, borovici černou od 350–450 Kč a jedli kavkazskou od 550–990 Kč. Nechybí samozřejmě jmelí, věnce a další vánoční sortiment.

     

    Stromky z Českého ráje Stromky z Českého ráje | Robert Klejch

  • 6.Prodejny OBI

    V prodejně OBI na Proseku nejsou ceny stromků rozdělené podle výšky, to znamená, že zde seženete různé druhy stromků od 429 do 729 Kč. „Měli jsme tu i jedličky do 130 cm za 200 korun, ty už jsou však vyprodané, čekáme na další závoz,“ sdělila Blesk.cz obsluha. Ořez a balení je nabízeno zdarma, a pokud si koupíte stromeček, dostanete občerstvení zdarma.


    Prodej stromků v OBI Prodej stromků v OBI | Robert Klejch

  • 7.Hypermarkety Makro

    U Makra na Černém Mostě seženete malé stromky do 200 Kč. Ve vyšších cenových relacích se pohybují větší stromky. Kromě klasické nabídky, jako je smrk a borovice, tu koupíte i jedli Nordmann v různých barvách (růžová, fialová, oranžová, červená atd.) Za borovice zaplatíte 449 Kč, za jedli Nordmann zelenou až 2, 5 tisíce korun. Připlatíte si za ořez a balení. Za kmen 20 korun, za ořez větví 40 Kč a za balení 30 Kč.

     

    Ceník prodejny u Makra na Černém Mostě Ceník prodejny u Makra na Černém Mostě | Robert Klejch

  • 8.Prodejny Hornbach

    V Hornbachu na Černém Mostě seženete jedle dánské dvou jakostí. Za II. jakost zaplatíte od 349–595 Kč, záleží na velikosti. Za I. jakost si připravte 999–1499 Kč. Dále můžete koupit smrk a jedle v květináči. Nejlevnější smrk v květináči vás vyjde na 329 Kč.


    Ceník Hornbachu Ceník Hornbachu | Robert Klejch

  • 9.Prodejny Ikea

    Pokud chcete koupit stromeček v Ikee, musíte mít kartičku Ikea family. V takovém případě si koupíte stromeček za 499, ale pokud si necháte účtenku, po svátcích vám bude vráceno 250 Kč. Stromky tedy stojí stejně, nejsou rozdělené podle druhu.

     

    Prodej i v Ikee Prodej i v Ikee | Robert Klejch

     

  • 10.Ráj stromků (u supermarketu Billa na Proseku)

    U supermarketu Billa na Proseku je prodejce s názvem Ráj stromků. K dispozici máte klasickou nabídku jako smrk ztepilý od 299 Kč a smrk pichlavý od 399 Kč. Borovice lesní vás vyjde na 399 a černá o stovku více. Pokud si vyberete prémiovou jedli kavkazskou, připravte si 1 299 Kč. Najdete zde i doplňkový sortiment, zaplatíte si ale za balení a ořez.


    Za kolik pořídíte stromek v Ráji stromků u Billy na Proseku? Za kolik pořídíte stromek v Ráji stromků u Billy na Proseku? | Robert Klejch

lalica ( 5. prosince 2015 10:21 )

 U nás na Moravě v OBI jsme koupili pěknou kavkazskou jedli za 299 Kč do 125 cm/. Loni nám u Globusu prodali páchnoucí stromek, žádná reklamace nebyla možná, prostor se pronajímá soukromníkovi a ten se k "problému" nevyjádřil....

Zobrazit celou diskusi