Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Žebříček nejlepších restaurací letos ovládl pražský Spices Restaurant and Bar

Autor: ČTK - 
1. prosince 2015
21:00

Vítězem dvacátého ročníku ankety hodnotící české restaurace Maurerův výběr Grand Restaurant se stala pražská Spices Restaurant and Bar s šéfkuchařem Jiřím Štiftem. Druhé místo získal severočeský Kristin Hrádek, který se poprvé dostal do první desítky. Třetí příčku obsadil loňský vítěz, pražská Terasa U Zlaté studně. Na slavnostním vyhlášení ankety v Míčovně Pražského hradu to v úterý sdělili organizátoři soutěže.

Letos se do první desítky nakonec probojovalo 11 restaurací, na desátém místě se stejným počtem bodů skončila brněnská Borgo Agnese a jičínská restaurace U Dělové koule 1866. Z Prahy bylo v první desítce pět restaurací. Podle organizátorů je zřejmé, že narůstá kvalita a význam mimopražských restaurací, které jsou schopné konkurovat i „michelinským“ podnikům.

Restaurace letos hodnotilo 581 dobrovolných „komisařů”, kteří tajně navštívili 838 gastronomických podniků. V nich utratili za jídlo téměř šest milionů korun. Za 20 let trvání soutěže již hodnotitelé projedli více než 110 milionů korun.

Na základě jejich chuťových zážitků vzniká gastronomický průvodce, který jeho vydavatel Pavel Maurer založil v roce 1997 pod názvem Gurmán. Nyní se jmenuje Grand Restaurant. Jeho cílem je přinášet o restauracích ověřené informace.

Název restaurace Město
1. Spices Restaurant and Bar Praha
2. Kristin Hrádek Děčín
3. Terasa U Zlaté studně Praha
4. Radisson Blu Alcron Hotel, Alcron Praha
5. Chateau Mcely, Piano Nobile Mcely
6. V Zátiší Praha
7. Miura Čeladná
8. La Degustation Bohême Bourgeoise Praha
9. KOISHI fish & sushi Brno
10. Borgo Agnese Brno
10. U Dělové koule 1866 Jičín

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi