Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Čeští vojáci se chystají na islamisty: Takhle cvičí před africkou misí

Autor: kle - 
30. listopadu 2015
12:04

Výbuch propašované trhaviny rozházel těla po dvoře na statku v Oticích. Vojenská jednotka zaujímá kruhovou obranu, zdravotníci spěchají k raněným. Naštěstí jde pouze o armádní cvičení, ale to se brzy změní. Armáda horečně nacvičuje ve Vojenském újezdu Boletice před plánovanou misí do afrického Mali.

Osmatřicet vojáků se v jižní části Šumavy připravuje i na ty nejméně očekávané situace, které je mohou v Africe potkat. „Rozhodně nechceme nic podcenit,“ říká kapitán Jiří Staněk, který 7. jednotce velí.

„Všechen výcvik si natáčíme na kameru, abychom mohli po jeho skončení rozebrat případné chyby a hledat cesty, jak se jich vyvarovat. Víme, že naše práce v Mali nebude jednoduchá,“ dodal kapitán.

Výcvik jindřichohradeckých vojáků pro Mali je nyní v polovině první fáze. České speciální síly budou do Mali vyslány v prvním čtvrtletí příštího roku. Půjde o dlouhodobě plánovanou misi. Armáda počítá pro příští rok s působením v řadě misí včetně Afghánistánu a Mali.

Jak se čeští vojáci připravují na misi? Podívejte se:

Video „Rozhodně nechceme nic podcenit,“ říká kapitán Jiří Staněk, který 7. jednotce velí. - Ministerstvo obrany
Video se připravuje ...

Právě africká země nyní bojuje s islámskými fundamentalisty. Při listopadovém útoku na hotel Radisson Blu zemřelo 19 lidí. Podle svědků stálo za útokem až deset atentátníků. Dva přišli o život v hotelu, kde se našla jejich těla. K atentátu se přihlásily hned dvě teroristické skupiny.

villi ( 30. listopadu 2015 15:24 )

ISLÁMISTICKÉMU STÁTU NEBUDE SKŘIVEN ANI VLÁSEK ZE STÁTŮ EU !!! AŽ TEHDY,KDYŽ SE PŘIPOJÍ K RUSKU A ASADOVI !!!!!!

kinki ( 30. listopadu 2015 14:03 )

Blazni. Oni idu riskovat zivoty a cierni si tu budu kavickovat a pozerat ako blazni Cesi za nich riskuju zivoty.

jabulim. ( 30. listopadu 2015 14:03 )

Tak tady už přestávají i HOWNA smrdět Naši vojáci půjdou do válký a ta ušmudlaná líná nekulturní prasata se budou tady válet a užívat si Tím samozřejmě nemyslím ty vzdělaný doktory inženýry právníky a jinou inteligenci která se zde těší z toho až zde budou pracovat a splácet to co jsme jim nacpali Tím myslím pouze ty kteří se tak chovaj!

Zobrazit celou diskusi