Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Strakonické vánoční strom-koště má náhradu. Prasklo mu ale lano

Autor: hra, dv - 
26. listopadu 2015
17:00

Strakonice v posledních hodinách žijí kauzou nevzhledného vánočního stromku, kterému místní začali přezdívat koště, záchodová štětka nebo prachovka. A aby toho předadventního trapasu nebylo málo, při instalaci náhrady tohoto koštěte se stala nepříjemná nehoda. 

Já z toho smrku nemohla spustit oči a opravdu mi cukaly koutky. Nevím, kolik lidí kouká do výloh, ale dnes jich na náměstí koukalo rozhodně mnohem víc na ten otřesný stromek, který rozhodně není úctou Vánoc, ale spíš parodií," nestačila se divit Monika H., obyvatelka města.

„Bohužel jsem ho viděl už osazený, vypadal jako smeták,“ řekl starosta v reakci na nehezký strom a rozhodl o výměně. Nahradil ho stříbrný smrk z Kváskovic.

Taškařice se stromem ale málem skončila tragicky. Při osazování druhého stromu prasklo lano, které ho mělo jistit. Padající smrk tak málem zavalil kameramana, který vše natáčel. Naštěstí za své vzala jen hromada šišek a pár větví. Vánoce ve Strakonicích mohou začít.

Zdá se mi to jako plýtvání. Někdo to musí zaplatit a někde ty peníze budou chybět. Možná že tady ten strom mohl zůstat,“ myslí si Petra Kratochvílová (24) ze Strakonic.

Strom z Kváskovic, který nahradí věhlasné koště, nepadl jen z rozmaru města Strakonic. Statný smrk stál v těsné blízkosti domu a narušoval jeho statiku. Proto musel být tak jako tak poražen. Ze stejného důvodu byl pokácen i první strom.

naidka ( 26. listopadu 2015 17:44 )

Ze stejného důvodu byl pokácen i první strom, někdo se ho chtěl elegantně zbavit. Při současné byrokracii není lehké se zbavit stromu, který narušuje statiku domu, u kterého stojí. Je to nekonečná úřednická anabáze. Mmch, ta pobouřená obyvatelka Strakonic, která se na strom nemohla ani podívat, si měla vzít koňské klapky na oči, aby nemusela KOUKAT.

bobou ( 26. listopadu 2015 17:29 )

Tak nevím co si o této taškařici se stromem myslet? Proč se nepostavil hned ten druhý strom? Asi někdo z rady města se potřeboval zbavit stromu u svého bydliště. Tak proč nevyužít situace a ještě si za to nechat pěkně zaplatit. Je vidět, že ve Strakonicích jsou jako Kocourkově cháchá... Nebo mají rádi srandu. Dějí se tady i ve světě daleko horší věci!!!

Zobrazit celou diskusi