Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

„Islamofoby“ neobsloužíme, odmítá firma. Kvůli studentům, co nemohli na Albertov

Autor: všm - 
20. listopadu 2015
22:04

„Islamofobové“ to schytávají za 17. listopad od firem. Ten den nebylo totiž studentům dovoleno jít k pamětní desce na Albertově. Kvůli vystoupení Miloše Zemana před příznivci z Bloku proti islámu a strany Úsvit – Národní koalice. Firma fotodarky.cz proto odmítla od hnutí zakázku. „Nebudeme se účastnit ničeho nedemokratického, na hranicích zákona, hanobení národa, rasy, nebo náboženství a podobně,“ uvedl jednatel Petr Krčmář.

O události informoval na Facebooku sám Blok proti islámu. Bez komentáře zveřejnil odpověď na poptávku tisku.

Odpověď na poptávku tisku u firmy fotodarky.cz ......Dobrý den,to je to uskupení, kvůli kterému nemohli studenti...

Posted by Blok proti islámu on 20. listopad 2015

V ní Petr Krčmář říká: „Dobrý den, to je to uskupení, kvůli kterému nemohli studenti 17.11. na Albertov ? Nebudeme se účastnit ničeho nedemokratického, na hranicích zákona, hanobení národa, rasy, nebo náboženství apod.“

Zatímco mezi fanoušky stránky Blok proti islámu reakce obchodu vyvolala pobouřené odezvy, řada uživatelů naopak přístup ocenila. „Já tam snad nakoupím na Vánoce,“ okomentovala jedna žena. Jiná napsala:Už jsem koukala a zadala objednávku. Stránky jsem si hned dala do záložek s popisem Solidní obchod.“

Provokace studentů nebo ostuda policie? 

Zastavení studentů na Albertově v uplynulých dnech odsoudili kromě představitelů akademické obce také politici. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) prohlásil, že policisté mohli udělat výjimku a studenty na Albertov pustit.

Opačný postoj zastává mluvčí prezidenta Zemana Jiří Ovčáček. Ve vysílání České televize prohlásil, že příchod studentů několik hodin před začátkem prezidentské akce byl řízenou provokací. Pozastavil se také nad tím, že u incidentu byl redaktor České televize s kameramanem.

22. listopadu se uskuteční ze studentské iniciativy náhradní akce Skutečné uctění památky 17. listopadu 1939 a 1989“.