Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Domácí porod na Uherskohradišťsku dopadl tragicky: Dítě zemřelo

Miminko zemřelo při domácím porodu. Případ šetří policie. (Ilustrační foto)
Miminko zemřelo při domácím porodu. Případ šetří policie. (Ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: luc, INT - 
6. listopadu 2015
20:13

Smrtí novorozence skončil domácí porod v Pitíně na Uherskohradišťsku. Případ, který se odehrál koncem října, teď vyšetřují policisté.

„Mohu potvrdit, že jsme byli na výjezdu v Pitíně, při kterém zemřel novorozenec. Dítě se nám už bohužel nepodařilo oživit," řekl Deníku mluvčí zlínské záchranky Petr Olšan.

Zda se jednalo o předčasný porod, nebo o porod cílený v domácím prostředí, odmítl upřesnit. Podle informací Deníku šlo ale o druhou variantu. „Případ prozatím šetříme jako usmrcení z nedbalosti,“ řekla policejní mluvčí Milena Šabatová s tím, že kriminalisté nařídili pitvu dítěte.

I přes varování zdravotníků v Česku rodí zhruba dvě procenta matek. Z toho 85 procent jsou podle porodníků vysokoškolsky vzdělané ženy.

hanka_ ( 6. listopadu 2015 23:48 )

Nejsem normálně tolik sprostá, ale tohle jsou takové pipiny!!! Jak mohou takhle riskovat pro svůj rádoby komfort rodit ve svém prostředí! Vždy se může něco stát!!!

konvalinka1 ( 6. listopadu 2015 21:50 )

Rodit doma je nezodpovědnost matky a jistě ví,že případnou smrt či následné postižení novorozence si zapříčinila sama a dobrovolně.Potom si musí rodička nést veškeré následky a to i do budoucna.

alusinek ( 6. listopadu 2015 21:38 )

Jak může být tak nezodpovědná matka a rodit doma?Aby nevydržela v nemocnici 3-4 dny,rodit doma by se mělo zakázat

kimhoang1 ( 6. listopadu 2015 21:35 )

Pokud paní rodila doma,protože to nestihla do porodnice tak ji moc lituji,pokud rodila doma,protože to v nemocnici není jako doma,tak si zaslouží trest. Pokud bych rodila doma já tak jsem bez malého.Děkuji všem v nemocnici Ostrava Vítkovice. Nikdy životě bych takto neriskovala.

barunka172 ( 6. listopadu 2015 21:05 )

Pokud neměla v úmyslu rodit doma a jen to nestihla do porodnice, tak je mi jí moc líto a cítím s ní...Pokud to byla zastánkyně domácích porodů, která by nepřežila to ,,příšerné nemocniční prostředí a šikanující pokyny lékařů a sester", tak za svoji hloupost zaplatila... Riskovat život dítěte může jen nána, která myslí jen na sebe a vlastní pohodlí.

Zobrazit celou diskusi