Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Miliardový nákup. Mall.cz míří do rukou Křetínského, Tkáče a Kellnera

Kamenná výdejna internetového obchodu Mall.cz
Kamenná výdejna internetového obchodu Mall.cz  (Autor: Repro Mall.cz)
Autor: ČTK - 
26. října 2015
09:14

Investiční skupina Rockaway kupuje za víc než 200 milionů eur (5,4 miliardy korun) druhý největší e-shop v Česku Mall.cz a srovnávač cen Heureka.cz. Obchod financují miliardáři Daniel Křetínský, Patrik Tkáč a investiční společnost PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera. Jde o jednu z největších transakcí v maloobchodu v posledních letech.

Akvizici bude posuzovat Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). V pondělí to oznámila mluvčí Rockaway Michaela Papežová.

Rockaway Capital se dohodla na uzavření smlouvy o převodu stoprocentního podílu ve společnosti Netretail Holding, která provozuje internetové obchody Mall, a ve společnosti Naspers OCS Czech Republic provozující on-line srovnávač Heureka.cz.

„Mall i Heureka jsou úspěšné společnosti, které skvěle rozvinou naše stávající aktivity na poli e-commerce. Máme díky tomu před sebou příležitost, jak během velmi krátké doby atakovat obrat jednu miliardu euro a obsadit pozici e-commerce lídra v regionu střední Evropy,“ uvedl ředitel Rockaway Jakub Havrlant.

Skupina Rockaway letos prostřednictvím E-commerce Holdingu koupila podíl v internetovém obchodu s elektronikou CZC.cz, transakci nyní posuzuje antimonopolní úřad. Loni převzal holding e-shopy Vivantis. Obrat E-commerce Holding by měl letos dosáhnout čtyř miliard korun.

Internetový obchod Mall.cz dosud vlastnil Netretail Holding patřící do celosvětové skupiny Naspers. Netretail Holding vykázal ve finančním roce 2013/2014 obrat osm miliard korun. Zahraniční pobočky v Polsku, Slovinsku, Maďarsku a na Slovensku se na tržbách společnosti podílejí téměř z poloviny. Největší český internetový prodejce Alza.cz měl loni obrat 11,5 miliardy korun bez DPH.

Společnost Rockaway Capital vedle investic v oblasti internetu také podporuje začínající technologické firmy. Působí v Praze, americkém San Francisku a brazilském Sao Paulu. Jediným akcionářem firmy je Jakub Havrlant.

Daniel Křetínský je spolumajitelem vydavatelství CNC, které vydává deník Blesk a provozuje stránky www.blesk.cz.

tochadda ( 26. října 2015 21:31 )

Musí to být slast, jít jednou do penálu bohatej....

mazanykralicek ( 26. října 2015 10:38 )

A já koupil a za 5 minut to nefungovalo

istyl ( 26. října 2015 09:46 )

tam jsem nekoupil nikdy nic...měli vse drahe...

Zobrazit celou diskusi