Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Izraelci napadli české letušky. Odmítali s nimi letět, klidnila je až policie

Letadlo společnosti Travel Service
Letadlo společnosti Travel Service  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, kle - 
16. října 2015
07:45

Až policie musela uklidnit na letišti v Tel Avivu vášně Izraelců. Ti měli ve čtvrtek letět do Paříže charterovým letem české společnosti Travel Service. Požadovali izraelskou, nikoliv českou leteckou společnost, mělo dojít i k napadení českého personálu, tedy letušek a stevardů, informoval portál ynetnews.com.

Český palubní personál serveru sdělil, že mu bylo nadáváno a že ho cestující napadli. Vášně na letišti musela uklidnit policie.

„Zaplatil jsem, abych letěl s izraelskou společností, a ne s Čechy,“ citoval server jistého pasažéra jménem Jossi. „Cítím se v bezpečí jen s izraelskou leteckou společností,“ dodal.

Ben Gurionovo, letiště v Tel Avivu, kde někteří Izraelci odmítli letět s českou společností Travel Service. (ilustrační foto) Ben Gurionovo, letiště v Tel Avivu, kde někteří Izraelci odmítli letět s českou společností Travel Service. (ilustrační foto) | www.profimedia.cz

Let do Paříže si od českých aerolinek pronajala izraelská letecká společnost Arkia, jejíž dva stevardi byli na palubě českého stroje. Ani to ale některé cestující neuklidnilo.

Situace se normalizovala až po příjezdu policie, i tak se ale ne všichni cestující rozhodli do letadla nastoupit. Let měl nakonec asi hodinové zpoždění.

Hlas z paluby: Začal to agresivní pasažér

Pasažérka se jménem Daniela uvedla, že kvůli českým aerolinkám nastalo na letišti mezi cestujícími veliké pozdvižení. „Byl tam jeden agresivní pasažér, který incident rozdmýchal,“ dodala.

Společnost Arkia v prohlášení uvedla, že ji přehnaná reakce některých cestujících šokovala. Uvedla také, že Travel Service patří k největším a nejspolehlivějším aerolinkám v Evropě a že česká firma svá letadla pronajímá několika izraelským společnostem.

jana999 ( 17. října 2015 10:56 )

ale mají pravdu, zaplatili si izralskou společnost, mě by se taky nelíbilo, kdybych si zaplatila českou a strčili mě do malaasijský, které se ztrácejí a sestřelují letadla

jana999 ( 17. října 2015 10:53 )

Přijďte dnes 17.10. ve 14 hodin na VÁCLAVSKÉ NÁMĚSTÍ V PRAZE K MUZEU, DEJTE VĚDĚT CO SI MYSLÍME!!!! Souběžně běží akce "Nechte vlajky vlát" a to po celé republice!! Kdo nesouhlasí s přibíráním migrantů a cítí, že je tady náš domov a nechce měnit naši kulturu o 1400 let nazpátek, kdo nechce, aby tady rozhodovala EU, ti, co nechtějí udělat z naší krásné země islámský chalífát, vyvěste všude kde můžete naši vlajku, na domy, do oken, na auta, aby ti nahoře věděli, že my jsme tady DOMA!!!

datelobecny ( 16. října 2015 15:54 )

Nemluv o Adolfovi, ty debile jeden přičmoudlej. By jsi šel taky.

panchovilla ( 16. října 2015 14:13 )

Tady vidíte ten nenásilný,vyvolený a všude opěvovaný národ,který po 1000 let tak trpěl

naidka ( 16. října 2015 10:46 )

Nebo stopem.

Zobrazit celou diskusi