Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Řízek v chlebu s sebou. Travel Service ruší jídlo a pití u většiny letů

Travel Service ruší u letů do tří hodin občerstvení zdarma.
Travel Service ruší u letů do tří hodin občerstvení zdarma.  (Autor: Profimedia/Blesk)
Autor: David Klempíř - 
15. října 2015
16:00

Letecká společnost Travel Service ruší u všech letů kratších 3 hodiny občerstvení. Cestující si ho budou moci zakoupit přímo na palubě letadla. Přepravce to oznámil cestovním kancelářím, které o tom prostřednictvím Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA) ve čtvrtek informovaly veřejnost.

„Na sezonu 2016 bude u všech letů kratších 3 hodiny poskytováno občerstvení pouze formou možnosti nákupu na palubě letadla, tzv. buy on board,“ informovala o rozhodnutí Travel Service výkonná ředitelka AČCKA Kateřina Petříčková.

Oznámení o zrušení podávání občerstvení v rámci ceny letenky přišlo podle Petříčkové v době podepisování rámcových smluv s cestovními kancelářemi, tedy v období, kdy CK tvoří katalogy na příští sezonu a mají tak možnost změnu zahrnout do předsmluvních informací pro zákazníky.

„Cestovní kanceláře toto obchodní rozhodnutí letecké společnosti nevítají, ale budou o tom řádně informovat své klienty,“ dodala výkonná ředitelka.

Náš zákazník, náš pán?

Cestující má tedy dvě možnosti. Buď si přibalí svačinu s sebou, což může, nebo si nakoupí občerstvení na palubě. Na kolik svačina přijde přímo v letadle, není možné zjistit. Ani ceník zájemci na stránkách přepravce nenajdou. „Ten ceník tam skutečně není, ale určitě bude,“ řekla Blesku pracovnice zákaznického call centra. Pro zjištění aktuálních cen, za jaké je možné si občerstvení v letadle zakoupit, požadovala zaslat e-mail s žádostí o informace.

„Na většině letů do středomořských letovisek tak klienti prakticky všech CK přijdou o bagetu s nealkoholickým nápojem v ceně letenky. V rámci jednání se společností Travel Service se budeme snažit dosáhnout toho, aby se našich klientů tato změna pro příští rok nedotkla," uvedla pro ČTK obchodní ředitelka CK Blue Style Lenka Berberi.

V loňském roce vycestovalo na dovolenou letecky více jak 1,3 mil. českých turistů. To je 33 procent všech dovolených s více než čtyřmi přenocováními. Vozem se do zahraničí vydalo 47 procent dovolenkářů.

Jaké máte s občerstvením v letadlech Travel Service zkušenosti? Napište na tip@blesk.cz

mandat ( 16. října 2015 05:52 )

Tak tomu neverte, nic nerusi, jen to budou prodavat.V tom je rozdil.

antikaprik ( 15. října 2015 18:06 )

No, 200 x bageta a 200 x nápoj nemôžu spôsobiť leteckej spoločnosti žiadne finančné problémy. A ak pristupujú ku kroku, ktorý pocítia cestujúci, pýtam sa, na čom ďalšom sa šetrí o čom nemáme ako cestujúci ani potuchy. Pravidelné prehliadky lietadiel, palivo v nádrži do destinácie + 2 minúty navyše, piloti ktorí sa nemajú čas a kde sa vyspať a striedajú sa v pochybných hoteloch medzi sebou tak, že líhajú ešte do teplej postele po kolegovi?

danuska555 ( 15. října 2015 16:43 )

Aco když bude trvat let 4 hodiny? taky nic ??

Zobrazit celou diskusi