Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

„Michaláková už pro syny není maminka,“ napsali Norové do verdiktu

Autor: val - 
13. října 2015
14:49

Chlapci Denis (10) a David (6) Michalákovi si k pěstounům v Norsku vytvořili natolik silný vztah, že to znemožňuje jejich případné vrácení biologické matce Evě Michalákové, stojí v rozhodnutí norských úřadů, které před týdnem zbavily Michalákovou rodičovských práv. Informace z verdiktu zveřejnily Lidovky.cz.

Klíčový argument, proč Norové před týdnem rozhodli v neprospěch Evy Michalákové, je podle webu to, že si děti vytvořily silný vztah k pěstounům.

„Oba chlapci mluví o svých pěstounech jako o mamince a tatínkovi. Tak o paní Michalákové a panu Michalákovi nemluví, ačkoliv tak o nich mluvili krátce po odebrání. Svoje pěstounské rodiny zřetelně vnímají jako své skutečné rodiny,“ citovaly Lidovky.cz rozhodnutí norských úředníků.

K biologickým rodičům nemají důvěru

Vytržení z pěstounské rodiny by podle nich chlapci nemuseli ustát. Chlapci prý nemají k biologickým rodičům důvěru. „Komise následně došla k závěru, že si Denis a David vytvořili takový vztah k lidem a prostředí, kde vyrůstají, že by přestěhování mohlo vést k zásadním potížím. Komise se proto již nemusí vyjadřovat k tomu, zda je převážně pravděpodobné, že paní Michaláková dokáže synům poskytnout zodpovědnou péči,“ stojí dále v rozhodnutí.

O rodičovská práva prý Michaláková přišla hlavně kvůli tomu, aby nadále nevystavovala děti silné medializaci. „Zejména jedna okolnost přiměla komisi k rozhodnutí zbavit paní Michalákovou rodičovské zodpovědnosti za Denise. V nebývale vysoké míře exponovala děti v různých médiích,“ citoval web verdikt. Tím, že Michaláková nebude mít k synům rodičovskou zodpovědnost, se jí podle něj ztíží přístup k dokumentům a fotografiím, které by se mohly dostat do médií.

O Michalákových se diskutovalo i ve Studiu Blesk. Novinářka Monika Le Fay tvrdí, že se děti mají u pěstounů lépe, starší syn se prý dokonce vyjádřil, že než by se vrátil k biologické matce, raději by spáchal sebevraždu. Čím argumentoval její oponent? Podívejte se na video:

Video Děti Michalákové chtěly novou rodinu, hrozila sebevražda, říká novinářka. - Václav Lang, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

zlatuska.zlata ( 14. října 2015 16:39 )

na blesku nemá smysl přidávat nějaké komentáře, protože se objeví možná tak první dva příspěvky a zbytek se někde "ztratí". Ani na druhý den nejsou některé vložené příspěvky vidět

josemu ( 14. října 2015 09:53 )

 Pro Ellku!Co ti mladí lidé,kteří se stěhovali ze aslovenska na Moravu a do Čech?Studovali,pracovali a zůstali.Možná,že každý desátý Čech má v sobě Slovenskou krev a ani to neví!

londynskypes ( 14. října 2015 08:36 )

:možná, že kdyby jste se všichni zeptali v hodoníně(bydlím kousek) na paní michalákovou nepsali by jste sem ty vaše bláboly.PETR PECLER novinky.cz ten kdo ji zna a bydli v okoli mluvi pravdu!

newdawn ( 13. října 2015 21:07 )

Dalo se čekat, že je za ty roky pěkně zpracovali . Když ani nedovolili mámě se s nimi normálně vidět, projevit lásku, pomuchlovat se... Vždyť to těm klukům muselo chybět. To pěstounové jim určitě svou "lásku" projevovat směli - a bůhvíco jim o mámě napovídali

ellka ( 13. října 2015 20:41 )

Ako keby to v dalsich europskych statoch, vratane Ceska bolo inak. Tiez sa mnozili medzi sebou, asi preto su taki tolerantni a otvoreni hlavne voci inym rasam. Tak isto si storocia sedeli na svojom uzemi a mnozili sa navzajom. A este tomu pomohla zelezna opona, aj ked to netrvalo storocia.

Zobrazit celou diskusi