Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Brutální poprava v reklamě na zbraně: Pokutovaný podnikatel opět provokuje

Autor: val - 
10. října 2015
14:22

Někteří podnikatelé jsou nepoučitelní. I přes pokutu, kterou Martin Rudolf v minulosti dostal za zveřejnění neetické reklamy s islamistou a zajatcem těsně před popravou, využil obchodník se zbraněmi tuto fotografii pro reklamní účely znovu. Záležitostí už se tak opět zabývá živnostenský úřad.

Za to, že vysokomýtský podnikatel vyvěsil na svůj web reklamu, na které se islamista chystá popravit zajatce, mu živnostenský úřad v lednu vyměřil pokutu 75 tisíc korun. I přesto Martin Rudolf podle zjištění Radiožurnálu využil nyní snímek pro reklamní účely znovu.

Fotografie je tentokrát mírně rozostřená Fotografie je tentokrát mírně rozostřená | Repro ze Zelenysport.cz

Na web svého obchodu se zbraněmi jej vyvěsil se slovy: „Tenhle inzerát nás stál 110 tisíc korun. Najde se dnes ještě někdo, kdo ho nepochopil?“

Problém nemá poprvé

Suma podle Radiožurnálu představuje součet financí za pokutu a právní služby. Podnikatel si ale nepřipouští, že by se mělo nyní jednat o další nezákonný krok. Už prý kvůli tomu, že obrázek rozostřil. Případem se nicméně zabývá živnostenský úřad Pardubického kraje.

Podle Radiožurnálu je inzerát neetický, což potvrdil Ladislav Šťastný z Rady pro reklamu. „Porušuje etický kodex reklamy hned ve třech bodech. V podstatě jde o slušnost reklamy, za druhé o její společenskou odpovědnost a za třetí o ochranu soukromí a zneužití jedince," vysvětlil.

Rudolf je zároveň v hledáčku policie i kvůli tomu, že vlastní nezkolaudovaný muniční sklad ve Slatině na Orlickoústecku. 

vi3ol ( 11. října 2015 16:06 )

Přicházejí sem beze zbraní, ale právě od těchto zmr.dů je bez problému dostanou! Nad tvé chápání.. A v jaký továrně to děláš?? Řešení pro Merk. mám, poslat domů statisíce ekonomických uprchlíků z Česka, SL.,PL, Maď. , ostatních, spustí se řetězová reakce, ČR pošle domů občany SR, Ukrajiny, atd.Všude nezaměstnanost, kterou nezvládnou! Kvůli pár uprchlíkům a hodně debil.ním politikům!! Vévodí jim samozřejmě náš hradní ožrala.. Si myslíš, že se v těch většinou nekvalifikovaných pracích nezaučí i arab?!

wallster ( 10. října 2015 17:04 )

 70tisíc pokuta, kdyby si dal rádoby etickou celostránkovou reklamu do celostátního periodika, vyjde ho to dráž a druhej den po té nikdo o něm nebude vědět. takhle mu plesk, justice a nějací uražení dělají prvotřídní reklamu a každý si na něj vzpomene až si půjde koupit zbraň

teufel ( 10. října 2015 16:10 )

Mě tedy nepřipadá jako vůbec vtipný, ukazovat, jak někomu uřezávají hlavu. Počítačové hry jsou trochu něco jiného, to nelze srovnávat.

mikes15 ( 10. října 2015 15:09 )

Zelený Alzák zase masakruje motorovou pilou a v Mounfieldu vrhali nožem

Zobrazit celou diskusi