Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šmejdi už berou seniorům i krev. Pak jim prodají náramek proti infarktu

Šmejdi odebírají seniorům krev. (ilustrační foto)
Šmejdi odebírají seniorům krev. (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: mts - 
9. října 2015
13:39

Prodejci na předváděcích akcích, kterým se přezdívá šmejdi, mají nový trik, jak vnutit důvěřivým seniorům zboží. Nabízejí jim výrobek, který zabrání vzniku mrtvice či infarktu. Aby účinek zázračného náramku dokázali, odeberou zákazníkům krev. Na případ upozornil Český rozhlas.

Přístroj prý dokáže ozdravit červené krvinky. A to senioři vidí dokonce na vlastní oči.

Lidem, kteří měli zájem, brali krev. Dali kapku na sklíčko a to dali pod mikroskop. Pak to promítli na plátno a najednou zázrak – ty krvinky byly od sebe a bylo to v pořádku. Každého to šokovalo a zhypnotizovalo, že tomu věřil. Šel jsem tam s určitou nedůvěrou, ale oni to mají tak rafinovaně udělané,“ popsal rozhlasu pan Miloslav.

Tuto laserovou terapii nabízí společnost Bio Natural Medical, a to za 50 tisíc korun. Aby člověk poznal účinky, stačí nosit náramek půl hodiny dvakrát denně.

Prodejci zvyšují důvěryhodnost i tvrzeními, že přístroj se vyvíjel 10 let ve Švýcarsku a obsahuje několik patentů. Proč ho nepoužívají v nemocnicích? Podle šmejdů nechtějí.

Je to všechno neseriózní tvrzení a je to pouze reklamní trik,“ varuje před náramkem přednosta kardiocentra IKEM Jan Pirk.

Chováním firmy Bio Natural Medical se už zabývá Česká obchodní inspekce. „Od začátku roku jsme provedli u této společnosti 46 kontrol a kromě dvou případů vždy s porušením zákona,“ sdělil mluvčí inspekce Jiří Fröhlich.

Firma, která výrobek nabízí, se vyjadřovat nechtěla. Zaměstnanec Antonín Novák jen sdělil, že laserová terapie je velmi úspěšným produktem.

Máte i vy nebo někdo z vašich blízkých podobnou zkušenost se „šmejdy“? Ozvěte se nám na tip@blesk.cz

mazelrozmazlenej ( 9. října 2015 15:57 )

lidská blbost je neomezená Lidé jsou prostě totálně vygumovaní.Zázraky na počkání

lunatic ( 9. října 2015 15:46 )

Asi jste jen nepochopila "princip" fungování celého světa - vše je totiž pouze určitý druh oblbování,byť mnohdy skrytého .Kdo to s Vámi bude myslet lépe,nežli Vy sama?Zdarma v životě a na tomto světě totiž není vůbec nic ;i k nálezu na plicích se člověk musí obvykle prokouřit,ne?! Je to zřejmě pro někoho příliš drsné konstatování,ale fakticky to takto je.Jedině smrt a blbost jsou k dispozici bez jakéhokoliv úsilí-je zapotřebí s tím takto počítat

sores ( 9. října 2015 15:35 )

Za to můžou především velmi špatné zákony v prohnilém zlodějském Česku kde čech okrádá čecha!!! Ví o tom celý stát co se děje a nic se proti nepodnikne. U nás si každý myslí, když je už svoboda že může naprosto všechno. To je ale velký omyl. Svoboda se neslučuje s okrádáním a oblbováním druhého tedy slabšího. Tady už se nedá fakt věřit nikomu a ničemu, je to k zblití!

guppy ( 9. října 2015 15:32 )

Největší šmejdi jdou nenažraný důchodci, co se cpou někam na jídlo zadarmo....

lunatic ( 9. října 2015 15:31 )

Ač nejsem ještě senior ,tak velmi lituji,že nejsou také prodávány čelenky -stačilo by si jí 1-nou denně nasadit na 15minut na svoji hlavu ... a ten nositel by rázem dostal rozum ;bylo by však myslím škoda je prodávat za 50plonkových tisíc

Zobrazit celou diskusi