Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Rozhlase, otřes se. Končící šéf Duhan dostane až 2,5 milionu korun

Autor: ČTK, kal - 
8. října 2015
17:50

Končící generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan dostane při odchodu deset průměrných platů. Přijde si tak podle serveru Aktuálně.cz nejméně na dva miliony korun. Rada ČRo by navíc ještě měla rozhodovat o odměně pro něj za letošní rok, která může být až 480 tisíc korun.

Výši odchodného nechtěl komentovat Duhan ani mluvčí rozhlasu Jiří Hošna.

Duhan rezignoval na svou funkci k 3. listopadu ze zdravotních důvodů. Rada se ve středu dozvěděla o jeho odstoupení těsně před tím, než začala jednat o podezření, že porušil zákon zaměstnáváním svého syna v ČRo. Média spekulovala, že by radní mohli Duhana z funkce odvolat.

„Konkurenční doložka bude za deset měsíců, tedy zhruba dva miliony korun, a to mu bude muset rozhlas vyplatit,“ řekl Aktuálně.cz místopředseda Rady ČRo Jiří Vejvoda. Duhan měl plat 160 tisíc korun hrubého. Navíc každý půlrok mohl dostat bonus ve výši tříměsíčních platů, tedy až 480 tisíc korun. Naposledy mu radní letos v březnu schválili odměnu za druhou polovinu loňska 288 tisíc korun.

Deset měsíců nesmí řídit jiné rádio

Konkurenční doložka je součástí smlouvy, kterou Duhan podepsal v roce 2011. Po odchodu z rozhlasu nesmí po dobu deseti měsíců pracovat v manažerské funkci v jiných rádiích. Jinak by musel část peněz vrátit.

Podle Vejvody se může stát, že odměnu za letošní rok Duhan od Rady ČRo nedostane. Předseda Rady Českého rozhlasu Michal Stehlík však serveru řekl, že na podobné debaty je ještě brzy. Radní tvrdí, že se Duhanovi podařila například reorganizace rádia či spuštění Českého rozhlasu Plus. Kritizují ho například právě za to, že pro rozhlas pracoval jeho syn.

Český rozhlas nyní vzhledem k Duhanově pracovní neschopnosti vede náměstek pro program a vysílání René Zavoral. Výběr prozatímního ředitele bude mít rozhlasová rada na programu 21. října. Následující tři měsíce pak bude mít na volbu nového generálního ředitele.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

salto ( 9. října 2015 12:26 )

Socka...

geza ( 8. října 2015 19:14 )

No a čo bystě chceli vy chujovia , veď to je riaditel rozhlasu a nie akýsi rolník , či robotnik vo fabrike .Kedy už pochopítě , že sú ludia ktorí sů vyvolený a ludia , ktorý na takých robia.

Zobrazit celou diskusi