Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Lékař z Olomouce v prázdném letadle z Egypta: Za 8 tisíc mě obskakovalo 5 letušek

Autor: rys - 
6. října 2015
14:44

Pokud by chtěl člověk letět jako obchodník na poslední chvíli sám nájemním tryskáčem, stála by cesta do Egypta a zpět až 700 tisíc. Lékař Zdeněk Šos (37) z Olomouce zaplatil za luxus celého letadla jen pro sebe 8 tisíc (Blesk včera informoval).

„Takhle prostě nelétají ani ti největší pracháči, ani prezidenti. Byl to úžasný zážitek,“ popsal návrat z krátké dovolené v Egyptě olomoucký ortoped Šos. Zcela sám totiž shodou okolností letěl Boeingem 737–800.

Ten má kapacitu až 189 cestujících. O ně se stará jeden stevard a pět letušek a při plném letadle mívají plné ruce práce. Když však cestoval Zdeněk Šos, byl palubní personál rád, že má na palubě alespoň jeho. „Letušky byly rády, že mají co dělat, a mohly se rozdat. Dostal jsem teplou snídani, nosily mi nápoje a dělaly mi společnost,“ popsal nezapomenutelnou cestu olomoucký ortoped.

Za zpáteční charterovou letenku koupenou na poslední chvíli zaplatil prý 8 tisíc. Stejná letenka u společnosti provozující aero či business taxi by například včera stála 26 tisíc eur, což je zhruba 700 tisíc korun.

Jen shoda okolností

To, že Zdeněk Šos letěl sám, byla shoda okolností. V té době byl velký zájem o cesty do Egypta a letecká společnost často vypravovala najednou i dvě letadla. Zpět do Česka se však vracela jen polovina lidí.

Protože si Zdeněk Šos kupoval letenku na poslední chvíli, mohli ho pracovníci společnosti posadit do prázdného letadla, zatímco ostatní cestující, kteří měli letenky koupeny dříve a na konkrétní číslo letu, se museli tísnit v plném letadle.

Zobrazit celou diskusi