Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Drama na veterině v Hradci: Pes sežral montážní pěnu! Málem pošel!

Autor: Jitka Pecharová - 
28. září 2015
06:44

Hrátky s montážní pěnou málem zabily ovčáka Dixiho (2). Pěnu pozřel a v žaludku se mu zvětšila a ztuhla. Zbývala mu hodina života, když se dostal k veterináři.

„Po příchodu na veterinu byl pejsek ve stavu před úmrtím. Měl zrychlenou srdeční činnost, slabý tlak a bolestivé rozšířené bříško,“ popsala Vladimíra Teplá z kliniky HKvet stav psa.

Žaludek, přeplněný a fixovaný zbobtnalou tvrdnoucí pěnou, tlačil na důležité orgány a zvířeti začal selhávat oběh. Veterinářka mu otevřela žaludek a hmotu vyndala.

„Byl to složitý zákrok, protože pěna byla na několika místech pevně přichycena ke sliznici. Proveden byl i masivní výplach žaludku,“ uvedla Teplá, která se s takovým případem ještě nesetkala.

Po zákroku se Dixi rychle zotavoval. Veterinářka mu naordinovala antibiotika, léčbu sliznice žaludku a střev, klid, dietu a zprvu jen malé dávky krmení.

Už po pár dnech se ale dalo říci, že má vyhráno. „Je v naprostém pořádku a není na něm nic znát,“ děkovala zachráncům majitelka Dixiho Markéta Endeová na Facebooku veterinární kliniky.

y1xcvbnm ( 28. září 2015 16:44 )

zajeď do Číny a možná sežerou i tebe

y1xcvbnm ( 28. září 2015 16:41 )

zajímavé by bylo popsat jak pěnu sežral, to mu tak chutnala??? musel by mít plný i jícen a tlamu, zase nějaká blbost

naidka ( 28. září 2015 15:06 )

Protože nezemřel, nepošel ani neuhynul, prostě přežil.

naidka ( 28. září 2015 10:56 )

naidka ( 28. září 2015 10:53 )

Je pravdou, že psi jsou čuňata a sežerou kdeco, zvláště mladí, ale jde je to odnaučit. Ale zajímalo by mě, jak se k té montážní pěně dostal, ta je v nějaké tubě nebo stříkací pistoli, ne?

Zobrazit celou diskusi