Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Paterčata si oblečení nenechávají: Dostanou ho i uprchlíci

Autor: ljš - 
22. září 2015
16:14

Vědí, jaké to je muset se spolehnout na pomoc ostatních. Rodiče paterčat si proto věcí, které od štědrých dárců v rámci hmotné sbírky dostanou, velmi váží, a když z nich děti vyrostou, vrátí je Rodinnému centru Milovice. To je pak pošle dál, mimo jiné uprchlíkům.

Podle ředitelky centra Ludmily Šimkové se zatím daří oblékání dětí zajišťovat z hmotných sbírek. Lidé věci posílají průběžně, nejvíce ale pochopitelně na Vánoce a narozeniny.

Rodina si ale věci nenechává, v momentě, kdy je děti nepotřebují, vrací je centru. To je potom dále distribuuje do porodnic a klokánků. Nově je chce také podle serveru Novinky.cz posílat do uprchlického tábora v Bělé pod Bezdězem.

Dárci neposílají věci jen paterčatům, ale také pro jejich staršího bratříčka Tonyho. Právě na jeho potřeby také v poslední době putovala část peněz z transparentního účtu. Chlapec už totiž začal chodit do první třídy a také do umělecké školy.

Mezi potřebné věci, na které se sbírka zaměřuje, nadále patří oblečení velikosti 98, dále piškoty, suché potraviny jako rýže, těstoviny nebo kaše a také například sirup na kašel, nebo mastička na zadeček. "Aktualizovaný seznam zašleme na vyžádání," píše se na stránkách centra.