Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Řidiči, brzděte! Silničáři jsou kvůli vám ohrožený druh…

Autor: man - 
11. září 2015
22:35

Bezohlední řidiči kosí všechno, co jejich vozům pod kola přijde. I pracovníky, kteří se snaží komunikace udržet v provozu. Na smutnou skutečnost se pokouší mrazivou výstavou vraků na tahu D1 upozornit Ředitelství silnic a dálnic.

ŘSD na odpočívadle Újezd za Prahou a na 206. kilometru dálnice instalovalo vraky dvou svých strojů, které byly zničeny při nehodách v uplynulých letech.

„Každá expozice je tvořena rozbitým mechanismem ŘSD, který byl nabourán při práci na dálnici za provozu, a tabulí, na níž je ve čtyřech jazycích popsán průběh nehody a její následky,“ řekl generální ředitel Jan Kroupa.

První ukázkou je stroj, do kterého při sekání trávy narazil kamion jedoucí po krajnici. Dva silničáři poté zůstali rok na neschopence. Druhou expozici má na svědomí také řidič kamionu, který v mikrospánku naboural náklaďák. Po nehodě byl pro něj dokonce nutný letecký transport. Celková škoda? Šest milionů korun.

Zničená technika ale bohužel není tím nejhorším následkem. Mezi roky 2011 a 2014 zemřelo za podobných okolností celkem pět lidí a desítky jich byly zraněny.

Ani čísla za první pololetí letošního roku nejsou o moc lepší, při 36 incidentech byli zatím zraněni dva pracovníci a pět viníků, poškozeno pak bylo rovných padesát kusů techniky ŘSD.

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi