Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Brožová, Travel Service a Lobkowicz na „čínské svatbě“. Zeman šel za svědka

Autor: David Vaníček - 
5. září 2015
09:40

Podepsáno! V Šanghaji uzavřeli podnikatelé z Číny hned tři důležité smlouvy s českými firmami. Kromě nákupu části letecké společnosti Travel Service a 70 % podílu pivovaru Lobkowicz se za Číňany „vdala” i herečka Kateřina Brožová. Mediální impérium jejího partnera, kde je Brožová za hlavní hvězdu všech jeho médií, podepsalo strategické partnerství, taktéž s firmou CEFC.

„Chceme být váš přístav pro celou Evropu, přestože nemáme moře,“ zahlásil od řečnického pultíku prezident Miloš Zeman na začátku slavnostního oběda s firmou CEFC v centru Šanghaje. Čínská společnost, která koupila fotbalový klub Slavia, v sobotu potvrdila další tři nákupy.

V charterové letecké společnosti Travel Service koupila desetiprocentní podíl. Obchod směřuje k tomu, aby se Praha se stala leteckým přepravním uzlem mezi Čínou a střední a východní Evropou a Evropskou unií, komentoval obchod hlavní manažer česko-čínských vztahů Jaroslav Tvrdík.

Přitom když vedl Miloš Zeman generálního ředitele aerolinek Romana Vika na audienci k čínskému prezidentovi, zapomněl, o koho jde. A při podání ruky s vůdcem Číny řekl: „Tohle nevím, co je…“

Zástupci J&T a pivovaru Lobkowicz podepusují dohody a smlouvy. Zástupci J&T a pivovaru Lobkowicz podepusují dohody a smlouvy. | David Vaníček

Do svého impéria přidává CEFC i český pivovar Lobkowicz, v něm získává 70 procent, dalších dvacet procent bude v majetku společnosti J&T a deset procent si ponechává současný generální ředitel Zdeněk Radil. „Prezident Číny včera řekl, že se moc těší, až s ním bude zapíjet pekingskou kachnu,“ dodal Tvrdík. 

Třetí, kdo se bude těšit z čínské přízně, je mediální impérium Jaromíra Soukupa, firmy Médea a Empresa Media. Tedy TV Barrandov a časopisy Týden, Instinkt nebo Sedmička.

Hlavní hvězdou všech těchto médií je herečka a zpěvačka a partnerka Soukupa Kateřina Brožová, ta se zúčastnila i slávy s Číně. Svého přítele poctivě fotila a radovala se z nové spolupráce. „Mohl bych mluvit o obrovském know-how a technologickém náskoku, který nutně potřebujeme,” prohlásil Soukup.

tosca28 ( 6. září 2015 01:28 )

Tu matracku Kovarcikovou si tam mohli nechat a zadarmo

jetstream ( 5. září 2015 20:34 )

nova cinska province se bude menovat : Ten-Chuj-Ze-Man

tosto ( 5. září 2015 15:36 )

Brožová tam byla jako tvář TV Teplárna

milosuvadvokat ( 5. září 2015 14:17 )

tak to jsou ta prekvapeni milosi?

pepen ( 5. září 2015 13:35 )

Jo absolvent vojenského učiliště LuftJarda pohřbil ČSA a teď pohřbí Travel i s Číňanama. To je manažer světového formátu.

Zobrazit celou diskusi