Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Rakouská a česká policie rozbily síť obchodníků s pervitinem. Pomohla jim náhoda

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK, sou - 
4. září 2015
20:48

12 podezřelých a z toho 5 zadržených. Spolupráce policie z Rakouska a Česka přinesla své ovoce. Podařilo se jim rozbít síť obchodníků s pervitinem. Na celou věc narazili policisté náhodou při rutinní kontrole řidičky ze Salcburku.

Policisté z Rakouska a Česka rozbili síť obchodníků s pervitinem. Drogu pašovali z České republiky do Horních Rakous. Tamní policie dnes podle rakouské tiskové agentury APA oznámila, že v rámci společné akce bylo vypátráno 12 podezřelých. Pět z nich je už zadrženo. Čtyři v Rakousku a jeden v Česku.

Policisté na skupinu narazili náhodou. Při rutinní kontrole v březnu zajistili u jisté řidičky ze Salcburku menší množství pervitinu. Od ní se pak vyšetřovatelům podařilo vypátrat další osoby v pozadí.

Už koncem května se jim podařilo v Linci dopadnout 26letého Čecha, který drogu do Rakouska dodával. Během dvou let do alpské republiky přivezl zhruba kilo pervitinu v hodnotě 100 000 eur. Tedy za 2,7 milionu korun. Tuto drogu pak dále prodával.

Při pašeráckých jízdách s sebou vozil ženu a dítě. Čeští policisté pak zadrželi výrobce, který v Praze drogu připravoval.

moiaza ( 4. září 2015 22:54 )

 Proč je chytali? Já bych je nechal bez povšimnutí. Ať vychcípají do jednoho. Na 1 rok bych drogy zlegalizoval a léčba feťáku jen tehdy, když si ji sami a ze svého zaplatí. Oddělilo by se zrno od plev. Plevy by pochcípaly a zůstali jen normální lidé.

Zobrazit celou diskusi