Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Velitelka kurdských ženských milic jedná s českými poslanci. O Islámském státu?

Nasrin Abdallah je odhodlaná bojovat s Islámským státem dál.
 (Autor: Reprofoto: France TV)
Autor: Marcel Mihalik, zst - 
3. září 2015
18:48

Do Česka přijela velitelka kurdských ženských milic Nasrin Abdallah (37). Společně se svými spolubojovnicemi čelí denně hrozbě islamistů - bojují s Islámským státem. V Česku diskutuje s poslanci o bezpečnosti. Jaký účel má její návštěva? A jaké zážitky z brutální války s teroristy má? To prozradila exkluzivně Blesku. 

Čiší z ní odhodlání bojovat i fakt, že viděla smrt velmi zblízka a sama také zabíjela. Nasrin Abdallah by mohla ve svých letech vychovávat dospívající dceru nebo syna, místo toho bojuje s barbary z Islámského státu. Co dělá tahle bojovnice v Česku?

Pro někoho možná překvapivě přijela jednat o bezpečnosti, a to s českými poslanci. Kvůli uprchlické krizi totiž podle ní existuje riziko, že přímo do Česka zamíří i „spící buňky“ Islámského státu.

„V České republice jsem poprvé,“ prozradila Blesku a spontánně dodala: „Líbí se mi místní harmonie a mír.“ Podívejte se, co dalšího Nasrin Abdallah Blesku prozradila:

Video Náčelnice kurdských ženských milic je v Česku! Co tu dělá? - Marcel Mihalik, Petr Soukup
Video se připravuje ...

Celý rozhovor čtěte v zítřejším tištěném vydání Blesku

rudyptak48 ( 3. září 2015 19:01 )

Tahle žena nás přišla varovat. Nevím, jak dlouho míní EU čekat, než se rozhoupe? Stačí se podívat na většinu utečenců. Jsou to většinou mladí a zdraví chlapi. Nevypadají jako ustrašení chudáci. Kdo je má ještě varovat, aby pochopili, že tohle je cílený džihád na Evropu?

Zobrazit celou diskusi