Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Čeká fotbalovou legendu Nedvěda státní vyznamenání? Zeman naznačil, že ano

Autor: všm, David Vaníček - 
1. září 2015
17:55

Prezident Miloš Zeman i s delegací odletěl před šestou večerní směrem na Čínu. Na cestě ho doprovází také fotbalová legenda Pavel Nedvěd. Zeman ho podle informací Blesk.cz před nástupem do letadla přišel speciálně přivítat a doporučil mu, ať si 28. října udělá čas. Čeká Nedvěda státní vyznamenání? 

Součástí delegace, která bude prezidenta republiky Miloše Zemana provázet, není jen Pavel Nedvěd, jeden z nejslavnějších žijících českých fotbalistů, ale také například Miroslav Pelta, předseda Fotbalové asociace ČR, nebo někdejší ministr obrany Jaroslav Tvrdík. Chybět nemůže ani hradní kancléř Vratislav Mynář, který cestuje v olympijské teplákovce. Členy delegace popsal David Vaníček z Blesk.cz, který do Číny letí s nimi.

Po prezidentově boku bude po celou návštěvu i jeho žena Ivana. Ta nastoupila před šestou večerní do letadla jako první.

Sám prezident vypadal, že je v dobré náladě, a všem popřál šťastný let.

V Číně se Zeman má zúčastnit vojenské přehlídky konané k 70. výročí ukončení 2. světové války. Bude jediným prezidentem ze západních zemí, který na akci bude.

Zeman plánuje návrat za tři dny – 4. září. Stojí to v programu návštěvy, který Hrad v úterý zveřejnil. Kromě účasti na vojenské přehlídce ho čeká setkání s čínským prezidentským párem – Xi Jinpingem a jeho ženou Peng Liyuan.

Během pobytu bude Zeman jednat se zástupci velvyslanectví České republiky v Čínské lidové republice i se zástupci CzechTrade, CzechInvest a CzechTourism.

dzery ( 2. září 2015 09:28 )

Zkuš nějaký lék nato blití!!

prycsvladou ( 1. září 2015 18:29 )

rozhodně nedvěd proslavil česko víc jak režisér renč.

danoch ( 1. září 2015 18:17 )

No to si snad dělá prd.el!!! Zas.ranýmu,vymaštěnýmu kopálistovi??Za co proboha?To už může dát vyznamenání i nějaké ha.jzlbábě z podchodu,to výjde nastejno!

Zobrazit celou diskusi