Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Novinka: Blesk Zprávy 24 hodin přináší unikátní aplikaci a víc politiky

Autor: Redakce Blesk.cz - 
1. září 2015
00:00

Blesk.cz se rozrůstá o zpravodajství, od 1. září vám přinášíme mnohem víc článků a videí z domova, politiky, ekonomiky a přidáme i komentáře a nové tematické projekty.

Blesk Zprávy 24 hodin, to je nový projekt vydavatelství CZECH NEWS CENTER, se kterým už vám neunikne nic zásadního z událostí. Rychleji než v televizi, multimediálně, v souvislostech a bez balastu. „Blesk Zprávy 24 hodin je nový zpravodajský portál s důrazem na politiku, domácí a zahraniční zpravodajství, komentáře a analýzy. Pracujeme komplexně, bez klišé,“ říká šéfredaktor Blesku Radek Lain.

Blesk Zprávy se odliší od ostatních zpravodajských portálů novou aplikací 24 hodin, kde poběží nekonečný tok aktuálních zpráv z celého světa, a to včetně zajímavých zpravodajských poznatků ze sociálních sítí. Vždy ale ověřených a pravdivých. „Aby nám nic neuteklo, během noci bude v pohotovosti noční editor ve Spojených státech, který bude čtenářům servírovat události tak, jak se staly, takže hned ráno budou mít kompletní přehled podle času,“ říká vedoucí Blesk Zpráv 24 hodin David Vaníček. Aplikace 24 hodin má i hlasového asistenta, který vám přečte nové zprávy třeba během jízdy autem do práce.

Součástí Blesk Zprávy 24 hodin jsou i nové projekty, které měly premiéru na konci prázdnin. Ekonomicko-servisní Domácí ekonomka s Andreou Ulagovou, která se svým týmem každý čtvrtek poradí čtenářům s domácím účetnictvím. Také Selfie z Prahy, první video-selfie zpravodajskou show v Česku od reportéra Matěje Smlsala, jenž každý pátek zmapuje atraktivní formou novinky z metropole. A v polovině září premiérově Blesk Zprávy 24 hodin představí také nový politický pořad „Ptám se, pane premiére“ – půlhodinový živý rozhovor Kláry Brunclíkové s předsedou vlády.

Redakce Blesk.cz se rozrostla o jedenáctičlenný tým vedený Davidem Vaníčkem, kterého znáte z živě vysílaného pořadu S prezidentem v Lánech. Editory zpravodajství jsou od léta Klára Brunclíková z Novy, Jan Kálal z Echo24 a Veronika Šmídová z vydavatelství Economia. Politiku posílí Václav Lang z Novinek, Zuzana Štíchová z Novy a Jaroslav Šimáček ze současného týmu Blesk.cz.

Video Selfie z Prahy: Problém s Wi-Fi v nové tramvaji. A proč si město pronajalo ovce? - Matěj Smlsal, Matěj Šrám, David Vaníček
Video se připravuje ...

K prvnímu září prošla redesignem také homepage Blesk.cz, které nyní dominuje velkoformátový „otvírák“ s nejdůležitější zprávou dne. Současně došlo k navýšení počtu pozic na titulní straně, takže se ke čtenáři dostane mnohem více zpráv než dosud.

Dalším novým výrazným prvkem je box se záložkami jednotlivých rubrik. „Nová struktura homepage si klade za cíl být pro čtenáře co nejpřehlednější. Aby čtenář, který přijde na Blesk.cz za zpravodajstvím, přesně věděl, kde ho najde. Ten, koho zajímá spíše dění v showbyznysu nebo třeba sport, si jen přepne záložku v boxu,“ řekla vedoucí Blesk.cz Eva Šimková. Proměnou prošla také velikost fotografií, větší jsou i titulky a u článků zmizel perex, takže stránka nyní působí čistěji a kompaktněji.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi